Remigijus Šimašius stebisi, kad Dovilė Šakalienė taip ilgai ištvėrė pas „valstiečius“

Į Seimą su Valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašu patekusi Dovilė Šakalienė nusprendė palikti „valstiečių“ frakciją ir pereiti pas Liberalų sąjūdį. 

Remigijus Šimašius nustebęs, kad Dovilė Šakalienė taip ilgai dirbo su „valstiečiais“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Remigijus Šimašius nustebęs, kad Dovilė Šakalienė taip ilgai dirbo su „valstiečiais“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2017, 8:19 AM, atnaujinta Jun 16, 2017, 8:49 AM

Pati politikė teigė, kad šis sprendimas brendo jau seniai, mat jos ir „valstiečių“ vertybės skiriasi šviesmečiais. Jos esą netenkino „valstiečių“ pozicija dėl vaiko teisių apsaugos reformos. Tuo tarpu su „valstiečiais“ į parlamentą patekęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis įsitikinęs, kad D.Šakalienė pasielgė labai negarbingai, mat kandidatuodama naudojosi „valstiečių“ pinigais ir užsimena, kad reikėtų įstatymiškai apriboti panašius perbėgimus iš vienos frakcijos į kitą. 
„Valstiečių“ frakcija ragina Šakalienę apskritai trauktis iš Seimo. 

„Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ dalyvavęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Remigijus Šimašius kalėdamas apie šį įvykį jis sakė: „Nesusipratimu reiktų laikyti, kad ji taip ilgai pas juos buvo. Matyt, „valstiečiams“ reikėjo prieš rinkimus socialinį rūpestį demonstruojančio žmogaus, o „valstiečių“ byrėjimas taip pat atrodo natūralus dalykas“, – sakė jis.

Anot R.Šimašiaus, dažnai politikai padaro rizikingų sprendimų: „Klaustukas, kai tave išrenka su vienais, o tu eini pas kitus, arba išrenka su viena programa, o paskui imiesi kitos, tačiau, ką daryti, jei programą, kurią tau žadėjo nėra vykdoma? Nemanau, kad D.Šakalienė nekrypo nuo savo programos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.