Vyriausybės kanceliarijos reforma įsibėgėja: keičiama 90 proc. pareigybių, ieškoma naujų darbuotojų

Vyriausybės kanceliarijos reforma įgauna pagreitį. Daugumą pareigybių keičianti Vyriausybė šią savaitę pranešė ieškanti darbuotojų į 20 pozicijų.

Vyriausybės kanclerė M.Dargužaitė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vyriausybės kanclerė M.Dargužaitė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2017, 7:00 AM, atnaujinta Jun 21, 2017, 7:01 AM

Kanclerė Milda Dargužaitė sako, kad pertvarkius kanceliariją joje bus 174 pareigybės vietoje buvusių 210 etatų. Reformą numatoma baigti liepos viduryje.

„Tokių pozicijų, kokios buvo, išlieka apie 10 procentų. Kitoms pareigybėms praplečiamos funkcijos, kur reikalingi žmonės su papildomomis kompetencijomis, arba numatomos visiškai naujos funkcijos, kurių anksčiau Vyriausybėje nebuvo“, – BNS sakė M.Dargužaitė.

Jos teigimu, pasiūlymai tęsti darbą Vyriausybėje įteikti 120 žmonių, šis procesas tęsiasi.

„Keičiame kanceliarijos funkcijas, einame prie projektinio valdymo, kad daugiau dėmesio būtų projektų įgyvendinimui ir strateginiam planavimui, analize paremtiems sprendimams. Taip pat norime į aukštesnį lygį pakelti politikos koordinavimą“, – kalbėjo M.Dargužaitė.

Kanceliarijoje po pertvarkos turėtų dirbti 114 valstybės tarnautojų, 44 darbuotojai su darbo sutartimis ir 16 politinio pasitikėjimo pareigūnų. Aukščiausias numatomas atlyginimas vyriausiesiems patarėjams – 1409 eurai, jiems taip pat galima skirti iki 70 proc. algos sudarančių priemokų ir priedų.

Vyriausybėje šiemet įsteigta profsąjunga ne kartą sakė reformoje pasigendanti nuoseklumo ir paaiškinimų, kodėl vienų skyrių vadovais numatyti tarnautojai, o kitų – darbo sutartininkai, taip pat kodėl tų pačių kategorijų darbuotojams keliami skirtingi išsilavinimo ir patirties reikalavimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.