Seimas praplėtė Savižudybių ir smurto prevencijos komisiją, joje nebedirbs Dovilė Šakalienė

Seimas ketvirtadienį naujais nariais papildė Seimo Savižudybių ir prevencijos komisiją, iš jos išbraukta ir komisijos vicepirmininkės posto neteko „valstiečius“ palikusi ir prie opozicinių liberalų prisijungusi Dovilė Šakalienė.

Dovilė Šakalienė<br>D.Umbraso nuotr.
Dovilė Šakalienė<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milena Andrukaitytė (BNS)

Jun 22, 2017, 12:15 PM

Po pertvarkos, kuri patvirtinta 88 balsais „už“ ir dviem Seimo nariams susilaikius, komisijoje vietoje dešimties narių dirbs dvylika. Komisijos pertvarka buvo pradėta Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos iniciatyva, tik „valstiečiai“ ją siūlė panaikinti ir suformuoti iš naujo, pakeitus pavadinimą – iš Savižudybių ir smurto prevencijos į Smurto ir savižudybių prevencijos.

„Valstiečių“ vadovas Ramūnas Karbauskis tvirtino, kad komisija performuojama siekiant didesnį dėmesį skirti smurto prevencijai, bet opozicija tokius valdančiųjų žingsnius įvertino kaip susidorojimą su komisijos pirmininku konservatoriumi Mykolu Majausku, siekiant perimti komisijos vadovo postą.

Seimas dviejų balsų persvara atmetė „valstiečių“ iniciatyvą, ir toliau apsiribota jos narių skaičiaus išplėtimu. Seime sprendžiant dėl komisijos pakeitimų, iš pradžių paramą tokia reformai deklaravusi D.Šakalienė paliko „valstiečių“ frakciją, teigdama nusivylusi „valstiečių“ pozicija dėl vaiko teisių apsaugos reformos ir supratusi, kad „vertybės skiriasi šviesmečiais“.

Seime pasikeitus frakcijų proporcijoms, D.Šakalienė buvo išbraukta iš Užsienio bei Europos reikalų komitetų, toliau ji dirbs Švietimo ir mokslo komitete.

Savižudybių prevencijos komisija įsteigta šią kadenciją konservatoriaus M.Majausko ir Liberalų sąjūdžio frakcijos narės Aušrinės Armonaitės iniciatyva. Vėliau komisijos pavadinimas ir veikla išplėsta, ji tapo Savižudybių ir smurto prevencijos komisija.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?