Dosnūs Seimo nariai pinigus skolino ir milijonais

Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) paskelbus politikų metines mokesčių deklaracijas visuomenė sužinojo, kiek verti išrinktųjų namai ir kokios sumos guli jų sąskaitose. Tačiau ne tik sukaupti turtai patraukė dėmesį, bet ir tai, kaip tais turtais politikai yra linkę dalintis. Ne vienas Seimo narys sužibėjo įspūdingomis sumomis, kurias kažkam paskolino. 

 Seimo nariai pinigus skolino dosniai.<br> lrytas.lt montažas
 Seimo nariai pinigus skolino dosniai.<br> lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-28 16:07, atnaujinta 2017-06-28 17:17

    Paskola – daugiau nei milijonas

    Turbūt viena turtingiausių yra parlamentaro, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nario Tado Langaičio šeima. Pats politikas turi nekilnojamojo turto, verto 568 tūkst. eurų, transporto priemonę, įvertintą 3 tūkst. eurų, 600 tūkst. eurų vertės akcijų, o jo kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų suma siekia 44 tūkst. eurų. 

    Politiko žmona Inga Langaitė turi nekilnojamojo turto, kurio vertė –  265 tūkst. eurų, transporto priemonių, kurių vertė siekia 12 tūkst. eurų, bei 1,5 tūkst. eurų santaupų. Ir nors T.Langaitis yra pasiskolinęs 78 tūkst. eurų, daugiausia klausimų kelia ne tai. 

    Deklaracijoje nurodoma, kad T.Langaitis yra paskolinęs ir iki šiol nesusigrąžinęs 1,25 mln. eurų. Seimo narys sakė, kad tai yra vienintelė paskola nuosavai, šimtu procentų jam priklausančiai įmonei „In Spire Management OU“, kuri valdo investicinį portfelį. 

    „Pinigai nuosavybės prasme nekeičia rankų. Įmonė investuoja tarptautinėse kapitalo rinkose, vengia Lietuvos rinkos, kad nekiltų jokie interesų konfliktai. Tai yra visa mano asmeniškai paskolinta suma“, - teigė parlamentaras ir pridūrė, kad visus pinigus uždirbo savo darbu ir viskas yra nurodyta jo pajamų ir turto deklaracijose. 

    Skolino kartu su vyru

    Panašu, kad, paprašyta paskolinti pinigų, neigiamo atsakymo neištarė ir socialdemokratė Rasa Budbergytė. Deklaracijoje nurodoma, kad politikė ir jos vyras Rolandas Galvėnas lygiomis dalimis turi nekilnojamojo turto, kurio vertė –  apie 140 tūkst. eurų. Lygiai taip pat jie turi ir žemės sklypų, vertų apie 20 tūkst. eurų. 
    
    Sutuoktiniai turi tokios pat, 650 eurų, vertės transporto priemones bei 380 eurų vertės meno kūrinius ar juvelyrinius dirbinius. Nors skiriasi jų santaupos (R.Budbergytė nurodė, kad kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų suma yra 11 tūkst. eurų, o jos vyras – 2,5 tūkst. eurų), sutampa ir jų paskolinta pinigų suma. 

    Abu sutuoktiniai nurodė, kad jie paskolino po maždaug 208 tūkst. eurų. Tai reiškia, kad jų šeima bendrai paskolino kiek daugiau nei 416 tūkst. eurų.

Naujienų portalas lrytas.lt anksčiau rašė, kad pinigus politikė paskolino savo sūnui, nes jis pirko būstą. Tai ji patvirtino ir trečiadienį telefonu. 

    Paskolino 200 tūkst. eurų

    Šiuo metu skandaluose dėl galimo vėjo energetikų protegavimo Seime linksniuojamas socialdemokratas  Artūras Skardžius taip pat yra tarp nemažas sumas skolinusių parlamentarų. Panašiai kaip ir R.Budbergytei, A.Skardžiui ir jo žmonai Snieguolei Skardžiuvienei lygiomis dalimis priklauso nekilnojamasis turtas, kurio vertė – 176 tūkst. eurų

    Porai taip pat priklauso žemės sklypai, kurių bendra vertė yra kiek daugiau nei 73 tūkst. eurų. Tiesa, didžioji šios sumos dalis yra A.Skardžiaus žmonos – iš 73 tūkst. jai priklauso 67 tūkst. eurų. Politikui taip pat priklauso transporto priemonės, kurių vertė – 7,8 tūkst. eurų.

    Kartu su žmona jie turi akcijų už kone 17 tūkst. eurų, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių, kurių vertė –  28 tūkst. eurų, bei 69 tūkst. eurų santaupų. Sutuoktiniai yra ir paskolinę 200 tūkst. eurų. 

    Skolino ir kiti

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.