Dovilė Šakalienė ir Rima Baškienė viena kitą kaltina melu

Juoda katė perbėgo tarp Seimo vicepirmininkės, „valstietės“ Rimos Baškienės ir dabar jau Liberalų sąjūdžio frakcijoje besidarbuojančios,  buvusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narės Dovilės Šakalienės. 

 D.Šakalienė pasidalino R.Baškienės jai siųsta žinute.<br> T.Bauro nuotr.
 D.Šakalienė pasidalino R.Baškienės jai siųsta žinute.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2017, 10:14 AM, atnaujinta Jun 28, 2017, 10:17 AM

    Liberalė socialiniame tinkle R.Baškienės jai siųsta žinute: 

    „Ponia Dovile, Jūs šiandien (antradienį – aut.) kalbėdama „Info TV“ melavote sakydama, kad aš „kategoriškai prieštaravau Vaiko teisių apsaugos reformai“. Dar ankstesnėse kadencijose pasisakiau už reformos būtinybę. Kodėl jūs taip meluojate?“

    Seimo vicepirmininkė pataisų nepalaikė

    Sulaukusi tokios žinutės, siųstos vienos iš „valstiečių“ lyderių, D.Šakalienė neslėpė pasipiktinimo. Ji teigė, kad ilgametė Seimo narė R.Baškienė aktyviai dalyvavo užmušant visus ankstesnius mėginimus pradėti reforma ir tuo „neišdildomai įsiminusi vaiko teises ginančioms NVO (nevyriausybinėms organizacijoms – aut.)“ 

    „Tai sako Seimo pirmoji vicepirmininkė, viena valdančiųjų frakcijos lyderių, kurios rankose buvo Seimo darbotvarkės formavimas. Neįsigilinusiems paaiškinu, kad kai tokią galią turintis žmogus nori vykdyti prioritetu rinkimų programoje įvardintą reformą - tai ji darbotvarkėje atsiduria dienų bėgyje“, - rašė D.Šakalienė. 

    Ji tikino, kad pirmas smurto įveikimo reformos žingsnis – visų formų smurto prieš vaikus apibrėžimas ir draudimas – buvo ne tik neįtraukiamas į darbotvarkę, bet ir buvo iš jos pašalintas du kartus. Į darbotvarkę jis pakliuvo nuo kadencijos pradžios praėjus trims mėnesiams, po to, kai Kėdainiuose mamos ir patėvio buvo žiauriai sumuštas berniukas, kuris po to mirė ligoninėje. 

    „Tai, ponia Baškiene, sakote, kad aš meluoju ir esate reformos rėmėja? Matyt todėl „valstiečiai“ sėkmingai kartoja istoriją ir vėl kaip praeitose Jūsų kadencijose skandina naują įstatymą pataisose, procedūrose ir „konsensuso paieškose”, o vasario 14-ąją visuomenei duotą pažadą atitinkantis įstatymas vis dar nepriimtas.

    Giliausias pragaro ratas ne veltui paliktas tiems, kurie turėjo galią išgelbėti gyvybes - bet to nepadarė“, - savo įrašą baigė D.Šakalienė. 

    Susisiekti su R.Baškiene naujienų portalui lrytas.lt kol kas nepavyko.

Bus papildyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.