Paskelbta, kurie ministrai yra turtingiausi

Trečiadienį paskelbtos Lietuvos ministrų turto deklaracijos parodė, kad daugiausia turto turi buvusio energetikos ministro, dabar einančio susisiekimo ministro pareigas, Roko Masiulio šeima. Ji turi sukaupusi 602 tūkst. eurų turto, o ministro žmona Lina Masiulienė yra pasiskolinusi 204 tūkst. eurų. 

Paskelbtos ministrų deklaracijos.<br>T.Bauro nuotr.
Paskelbtos ministrų deklaracijos.<br>T.Bauro nuotr.
Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Susisiekimo ministras Rokas Masiulis.<br>T.Bauro nuotr.
Susisiekimo ministras Rokas Masiulis.<br>T.Bauro nuotr.
Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 28, 2017, 10:33 AM, atnaujinta Jun 28, 2017, 12:56 PM

Antras  turtingiausių ministrų sąraše - Krašto apsaugos ministerijos vadovas Raimundas Karoblis, turintis 356 tūkst. eurų turto. Jis deklaravo, kad turi nekilnojamojo turto, kurio vertė - 100 tūkst. eurų, transporto priemonių, kurių vertė 22 tūkst. eurų bei piniginių lėšų, siekiančių 154 tūkst. eurų. Jis taip pat yra paskolinęs ir iki šiol nesusigrąžinęs 79 tūkst. eurų. Jo žmona Daiva deklaravo turto neturinti. 

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė ir jos sutuoktinis Evaldas turto deklaravo, kad abiems priklauso nekilnojamojo turto už 110 tūkst. eurų bei žemės sklypų už 8 tūkst. eurų. Bendra sutuoktiniams priklausančių kelių transporto priemonių vertė yra apie 12 tūkst. eurų. Kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų suma siekia 350 eurų. Tiesa, ministrė yra pasiskolinusi 13 tūkst. eurų.

Aplinkos ministerijai vadovaujantis Kęstutis Navickas ir jo sutuoktinė Vilma deklaravo kiekvienas turintis nekilnojamojo turto už 14 tūkst. eurų. Ministras turi žemės sklypų, vertų 5,3 tūkst. eurų, tuo tarpu jo žmonai priklausančių žemės sklypų vertė siekia 6,3 tūkst. eurų. Ministro piniginės lėšos siekia 3,6 tūkst. eurų, o jo žmonos 8,6 tūkst. Politiko žmona taip pat turi akcijų už 31 tūkst. eurų. Pora bendrai yra paskolinusi ir iki šiol nesusigrąžinusi 11 tūkst. eurų.

Žygimantas Vaičiūnas, šiuo metu einantis energetikos ministro pareigas, su žmona Lina turi turto už maždaug 189 tūkst. eurų. Jam priklausantis nekilnojamasis turtas vertas 100 tūkst. eurų, transporto priemonės vertos 23 tūkst. eurų, su žmona jis turi apie 70 tūkst. eurų santaupų.  Tiesa, jis yra paskolinęs ir iki šiol nesusigrąžinęs 10 tūkst. eurų bei pasiskolinęs 65 tūkst. eurų. 

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson turi sukaupusi turto, kurio vertė siekia 146 tūkst. eurų. Ministrės nekilnojamasis turtas vertas 91 tūkst. eurų, žemės sklypas - 210 eurų. Ji turi akcijų už 222 eurų, meno kūrinių ar juvelyrinių dirbinių už 1,2 tūkst. eurų, kitų vertybinių popierių už 48 tūkst. eurų, o kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų suma yra 5,3 tūkst. eurų. Ji yra pasiskolinusi 6 tūkst. eurų.

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė valdo turto už 217 tūkst. eurų: nekilnojamojo turto už 93 tūkst. eurų, transporto priemonių už 1 tūkst. eurų bei 123 tūkst. eurų santaupų.

Neseniai vestuves atšokęs ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius deklaracijoje nurodė turintis nekilnojamojo turto registre registruotinų patalpų, inžinerinių tinklų ar kitų statinių, kurių vertė yra 29 tūkst. eurų. Jis taip pat nurodė, kad jam priklauso žemės sklypai, kurių vertė apie 3,6 tūks. eurų, kelių transporto priemonės vertos 9,3 tūkst. eurų, kitų registruotinų daiktų, meno kūrinių ar juvelyrinių dirbinių už 1100 eurų. Tiesa, jis vis dar yra skolingas apie 900 eurų. 

O štai žemės ūkio ministras Bronius Markauskas su sutuoktine Žydre valdo turto už 292 tūkst. eurų. Politikui priklausantis nekilnojamasis turtas vertas 170 tūkst. eurų, žemės sklypai - 95 tūkst. eurų, tansporto priemonės už 500 eurų. Kartu su žmona jie turi meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių už 13 tūkst. eurų bei apie 16 tūkst. eurų santaupų. 

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius turto deklaravo už 313 tūkst. eurų bei paskolą, siekiančią 232 tūkst. eurų. Ministro nekilnojamasis turtas vertas 231 tūkst. eurų, žemės sklypas 57 tūkst. eurų, transporto priemonės 3 tūkst. eurų, santaupos - 20 tūkst. eurų. Jo žmona Danguolė deklaravo pajamų neturinti. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.