Profesiniam mokymui kūrė neįprastus receptus

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras yra įsikūręs Kaune, tačiau su padaliniais Aukštadvaryje, Palangoje, Pervalkoje ir Juknaičiuose. <br>Nuotr. iš LR archyvo 
Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras yra įsikūręs Kaune, tačiau su padaliniais Aukštadvaryje, Palangoje, Pervalkoje ir Juknaičiuose. <br>Nuotr. iš LR archyvo 
 Floristikos programa – viena patraukliausių profesinio centro mokiniams.<br>Nuotr. iš LR archyvo 
 Floristikos programa – viena patraukliausių profesinio centro mokiniams.<br>Nuotr. iš LR archyvo 
Daugiau nuotraukų (2)

Algis Juraitis

Jun 29, 2017, 12:48 PM

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro vadovams pastaraisiais metais prireikė nemažai pastangų ir laiko įdiegti patrauklius šiuolaikiškus mokymo metodus, kuriuos teigiamai įvertino įstaigos pedagogai, mokiniai, socialiniai partneriai ir šalies darbdaviai.

 

Šiemet mokinių skaičius priartėjo prie naujų aukštumų – 23 specialybių mokosi apie 4000 mokinių.

Įvertino pastarųjų metų pasiekimus

Dr. Laimutė Anužienė ,Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro direktorė

 

„Pastaraisiais metais Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro bendruomenė susitelkė kurti tokią profesinio mokymo įstaigą, kurioje kiekvienam mokiniui užtikrinamos galimybės įgyti paklausią darbo rinkoje profesiją ir augti kaip asmenybei, remiamos ugdymo sėkmei skirtos idėjos, skatinama visų centro bendruomenės narių pažanga ir nuolatinis tobulėjimas.

 

Centro stiprybė – savita ugdymo sistema, grįsta šv.Ignaco Lojolos pedagogine paradigma, aukšta mokytojų mokslinė ir profesinė kvalifikacija, pažangūs mokymo būdai, praktinis mokymas, individualizuotas dėmesys kiekvienam besimokančiajam, puiki profesinio mokymo aplinka sektoriniame praktinio mokymo centre „Modus“. Įvairiomis formomis vykdome profesinį mokymą, artindami jį prie mokymosi realioje darbo vietoje, taikome pameistrystės mokymo formą.

 

Suprasdami, kad centras yra tik būsimos mokinių profesinės karjeros startas, glaudžiai bendradarbiaujame su verslo įmonėmis, esame atviri idėjoms, siūlymams ir pokyčių inicijavimui. Siekiame profesinio mokymo kokybės užtikrinimo pagal Europos profesinio mokymo kokybės sistemą.

 

Sutinkame su Lietuvos verslo konfederacijos ir Lietuvos pramonininkų asociacijos vadovų nuomone, kad šiuolaikiniam darbuotojui svarbiausia yra žinių ir įgūdžių lygis, požiūris į darbą ir turimos vertybės, o Lietuvoje labai trūksta išmanių žmonių, kurie galėtų teikti novatoriškas paslaugas ir kurti šiuolaikiškus produktus.

 

Į tai orientavome centro veiklą vykdydami modulinį mokymą, tobulindami virtualios mokymo erdvės „Moodle“ prieigos galimybes, dalyvaudami projektuose, ieškodami profesinio mokymo inovacijų.

 

Pirmieji Lietuvoje parengėme ir pradėjome vykdyti penktojo kvalifikacijų lygio Svetingumo paslaugų administratoriaus profesinio mokymo programą.

 

Atstovaujame Lietuvai tarptautiniame profesinio meistriškumo konkurse „EuroSkills“. Nuolat rengiame Lietuvos mokinių profesinio meistriškumo konkursus, mokinių technologijų olimpiadas. Atidarėme bendrabutį-praktinio mokymo bazę „Kalbantys sodai“ Pervalkoje.

 

Tai tik keli svarbiausi renginiai, kuriais prisistatėme Kaunui, Lietuvai ir Europai.

 

Supratome, kad norėdami išugdyti naujos kartos atstovą – kūrybišką, kritiškai mąstantį, gebantį bendrauti ir bendradarbiauti, turime kurti atvirą, besimokančią ir besidalijančią žiniomis, patirtimi centro bendruomenę, nes mokymo įstaiga stipri ir gera tiek, kiek stiprūs, sėkmės lydimi ir geri joje dirbantys žmonės, besidalijantys žiniomis, patirtimi, sėkmingos veiklos pavyzdžiais.

 

Pastarųjų metų Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro veikla pažymėta progresyvumo ženklais, glaudžiu bendradarbiavimu su darbdaviais, naujų mokymo programų kūrimu bei teikiamu šiuolaikišku ir kokybišku praktiniu mokymu atsinaujinusiose praktinio mokymo bazėse, siekiu, kad visus lydėtų pagarba, draugiškumas, supratimas, noras dalytis patirtimi ir atradimais.“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.