Saulius Skvernelis prabilo apie „baudžiauninko sindromą“

„Netvarka yra tai, kad paskutinius dešimtmečius kalnas buvo apleistas. Pagaliau pažiūrėjus nuodugniau, pasitelkus ekspertus, matome, kad situacija labai rimta. Lokalios nuošliaužos – dar nėra pati baisiausia prognozė, bet šiuo metu darbai jau pradėti“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ apie Gedimino kalno tvarkomo planus kalbėjo premjeras Saulius Skvernelis

Premjera įsitikinęs, kad Gedinino klano šlaitą pavyks sutvarkyti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Premjera įsitikinęs, kad Gedinino klano šlaitą pavyks sutvarkyti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2017, 8:24 AM, atnaujinta Jun 29, 2017, 8:29 AM

Anot premjero, paaiškėjo, kad pietrytinio šlaito būklė taip pat labai prasta, tad bus skelbiama ekstremali situacija. „būtinas kompleksinis tyrimas ir būtina šitą problemą išspręsti. Turime pasirengti kapitaliniams darbams. Ėmėmės darbo, kuris iki šiol niekam nerūpėjo“, – kalbėjo premjeras.

Lietuvos gyventojų pilietinė galia pernai augo, teigia Pilietinės visuomenės instituto ekspertai, pirmadienį pristatę atliktą tradicinį tyrimą.  Pernai vadinamasis pilietinės galios indeksas siekė 37 balus iš 100, užpernai šis rodiklis buvo 33,4. Tokį augimą lėmė tai, kad žmonės labiau suvokia savo pilietinę įtaką, sako tyrimą atlikę analitikai. Jų teigimu, tai susiję su pernykščiais Seimo rinkimais.

„Žmogus, kuris turi daug baimių, turi „baudžiauninko sindromą“, ką galima pastebėti daugelyje įmonių... Džiaugiuosi, kad pilietinė visuomenė bręsta, yra aktyvi, negalima sakyti, kad mūsų žmonės abejingi... Skatinu pilietinės visuomenės aktyvumą. Tai verčia mūsų valdžią pasitempti“, – sakė S.Skvernelis.

Apie priklausomybės medžiotojų būreliui nedeklaravusį ūkio ministrą Mindaugą Sinkevičių premjera skalbėjo: „Tai ne ta situacija, kai turime kalbėti apie ministro atstatydinimą. Taip, tai formalus pažeidimas, nedeklaruojant savo buvimo vienoje ar kitoje organizacijoje”, –  sakė jis ir pridūrė, kad su ministru kalbėjosi bei pridūrė, kad tai gera pamoka jaunam politikui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.