Gretos Kildišienės išgarsintas „valstiečių“ Panevėžio skyrius vėl veikia

 [[ge:lrytas:lrytas:715635]][[ge:lrytas:lrytas:1047833]][[ge:lrytas:lrytas:722562]]

Skyrius, kuriam anksčiau vadovavo G.Kildišienė, vėl vykdo veiklą. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Skyrius, kuriam anksčiau vadovavo G.Kildišienė, vėl vykdo veiklą. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2017, 6:34 AM

 

Dabar LVŽS Panevėžio skyriui vadovauja Deividas Labanavičius, kuris pirmininko kėdę perėmė iš G.Kildišienės. Šiuo metu jis yra nuolatinis skyriaus pirmininkas, nors kol veiklą vis dar vykdė ankstesnis skyrius, jis buvo buvusios skyriaus pirmininkės pavaduotojas. 

 

„Skyrius atnaujino ir toliau vykdo savo veiklą“, - sakė D.Labanavičius. LVŽS Panevėžio skyriuje šiuo metu yra 15 narių. Tiesa, G.Kildišienė kol kas nepareiškė noro būti viena iš jų. „Mano žiniomis, jos narystė partijoje yra sustabdyta“, - teigė naujasis skyriaus pirmininkas.

 

  Uždaryti tyliai nepavyko

 

Neramumai dėl „valstiečių“ Panevėžio skyriaus kilo dar vasario pradžioje, kai po kilusių skandalų G.Kildišienė atsisakė Seimo narės mandato. Sausio 25-ąją palikusi darbo vietą parlamente G.Kildišienė daugiau nei mėnesiui išvyko į užsienį, LVŽS Panevėžio skyrių palikusi prižiūrėti D.Labanavičiui. 

 

Išvykusi ji skyriumi nesirūpino, nebendravo nei su ją pavadavusiu D.Labanavičiumi, nei su kitais partijos kolegomis. 

 

„Bandžiau paskambinti, bet, deja, nepavyko su ja susisiekti. Tikiuosi, kad greitu metu ji pati su mumis susisieks ir pateiks informaciją, kokia skyriaus ir jos pačios ateitis“, – vasario pabaigoje sakė D.Labanavičius.

 

Tačiau partijos vadovybė tuomet buvo kiek griežtesnė. LVŽS vicepirmininkė Rima Baškienė tada sakė, kad būtų geriausia Panevėžio skyriui išsirinkti naują pirmininką. Tam buvo planuojama sušaukti skyriaus susirinkimą. 

 

Nors, kaip teigė R.Baškienė, partijoje yra tiek pritariančių G.Kildišienės vadovavimui skyriui, tiek jam prieštaraujančių, galutinį sprendimą turi priimti pats Panevėžio skyrius.

 

G.Kildišienei pačiai paprašius ją nušalinti iš pirmininko pareigų, buvo panaikintas ir skyrius. Tačiau viskas tuo nesibaigė. Buvę partijos nariai pasipiktino, kad skyrius buvo uždarytas apie tai su jais nepasitarus, o patys apie skyriaus likvidavimą sužinojo iš žiniasklaidos. 

 

Dabar jau buvęs partijos narys Tomas Josas sakė, kad net po to, kai buvo paskelbta apie skyriaus uždarymą, su tuomečiai nariais apie tai kalbėta nebuvo, sprendimo priežastys paaiškintos taip pat nebuvo.  Jis ir dar viena partijos narė Lina Kazokienė iš partijos buvo pašalinti. Jie abu ne kartą garsiai kritikavo G.Kildišienę. 

 

Išplatino pranešimą

 

Uždarius partijos skyrių R.Karbauskis išplatino pranešimą, kuriame paaiškino, kad pašalinti narius rekomendavo partijos Etikos ir procedūrų komisija, nes jie pažeidė LVŽS etiką, pažemino jos vardą. Valdyba priėmė sprendimą narius pašalinti. 

 

Pranešime taip pat buvo cituojama ir pati G.Kildišienė, kuri teigė, kad tiki Panevėžio skyriaus ateitimi, tačiau pirmininkės pareigas palieka savo noru. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.