Meilę Rusijai demonstruojantį veikėją auklės nemokamu darbu

Lietuvių trėmimus į Sibirą prasivėdinimu vadinusiam Klaipėdos rajono gyventojui Vaidui Lekstučiui nepavyko išvengti teistumo.

 Teismas nusprendė, kad V.Lekstučiui laisvės apribojimo bausmė yra skirta pagrįstai. <br> "Lietuvos ryto" televizijos nuotr.
 Teismas nusprendė, kad V.Lekstučiui laisvės apribojimo bausmė yra skirta pagrįstai. <br> "Lietuvos ryto" televizijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-07 15:58, atnaujinta 2017-07-07 16:01

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas atmetė jo apeliacinį skundą ir pripažino, kad jis skatino neapykantą, todėl žemesnės instancijos teismo jam skirta bausmė yra pagrįsta.

Nors nuosprendį dar galima skųsti Lietuvos Aukščiausiajam Teismui, Klaipėdos apygardos teismo nutartis įsigalioja iškart, todėl jau nuo penktadienio V.Lekstučio laisvė yra apribojama metams.

Per šį laiką V.Lekstutis negalės be bausmę vykdančios institucijos žinios keisti gyvenamosios vietos bei privalės nemokamai dirbti 100 valandų sveikatos priežiūros, globos, rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose.

V.Lekstutis į teisiamųjų suolą sėdo dėl savo pasisakymų socialiniame tinklalapyje „Facebook“, kuriame jis ne tik garbina Rusiją bei jos prezidentą Vladimirą Putiną, bet ir pateisina Rusijos okupaciją ir žmonių trėmimą į Sibirą.

„Lietuva daugelį amžių kenčia nuo visokių užpuolikų. Šimtus metu Lietuva kartu su žemaičiais, rusais, baltarusiais, ir t.t. gynėsi nuo kryžiuočių nešamos iškrypėliškos pasaulėžiūros. Ir štai dabar visiškai aišku, jog Lietuva tapo JAV kolonija. 

Ir tuo pat metu daug kas smerkia Rusiją, net Rusiją išvadina teroristine valstybe. 

Kodėl nesmerkiami vokiečiai, kurie šimtus metų lietuvių, žemaičių tautas naikino? O tai, kad rusai po Antro pasaulinio karo Vakarų propagandos apšvitintus vežė į gryną orą (Sibirą) prasivėdinti, paverčiama kaip baisiausias dalykas. Taip, tai tremtis, buvo ištremta ir daug nekaltų žmonių, kuriuos skundė jų kaimynai ir ,,draugai”. Gal prablaivėkime ir nustokime sirgti?”, - viename savo komentarų rašė V.Lekstutis.

Kliuvo nuo jo ir itin griežtai prieš Rusiją pasisakantiems konservatoriams ir liberalams. 

„Konservatoriams kartu su liberalais būtų laikas pagalvoti apie vieningos partijos pavadinimą, pvz. ,,Pedofilų, pederastų ir iškrypėlių partija”, - parašė V.Lekstutis.

Šis jo komentaras buvo įvertintas kaip pasityčiojimas iš kitokios seksualinės orientacijos žmonių bei iš politikų, kuriems, skirtingai nei V.Lekstučiui, seksualinės mažumos gyventi netrukdo.

Teismuose taip pat yra atsidūrę ir daugiau V.Lekstučio bendraminčių. 

Šiaulių apygardos teisme yra nagrinėjama byla, kurioje radikalui Žilvinui Razminui yra pareikšti kaltinimai dėl antikonstitucinių grupių kūrimo ir dalyvavimo jų veikloje, viešų raginimų pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą bei nesantaikos kurstymo.

Kartu su juo teisiamas Kintų gyventojas Olegas Titorenka yra kaltinamas nesantaikos kurstymu bei neteisėtu ginklų ir šaudmenų laikymu, o Kauno rajono gyventojui Giedriui Grabauskui pareikšti kaltinimai tik dėl nesantaikos kurstymo.

Vienas Rusijos kvieslys nuosprendį jau yra išklausęs. Rusų Lietuvoje laukęs ir juos su gėlėmis pasitikti žadėjęs vilnietis Jurijus Subotinas buvo pripažintas kaltu dėl nesantaikos kurstymo ir nubaustas 1883 eurų bauda.

Baudos J.Subotinas nesumokėjo, todėl ją išieškoti iš komunistu save vadinančio veikėjo pavesta antstoliams.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.