„Valstiečiai“ prakalbo apie galingą įrankį – sieks susigrąžinti rinkėjų pasitikėjimą

Į Šiaulių rajone, Naisiuose, savaitgalį surengtą sąskrydį susirinkusiems „valstiečiams“ rūpėjo ne tik linksmybės, bet ir iš duobių vis neišsiropščiantis valdžios vežimas.

Kol partijos vadovybė posėdžiavo, eiliniai sąskrydžio dalyviai dengė improvizuotus blaivių vaišių stalus.<br> R.Vitkaus nuotr.
Kol partijos vadovybė posėdžiavo, eiliniai sąskrydžio dalyviai dengė improvizuotus blaivių vaišių stalus.<br> R.Vitkaus nuotr.
Daugelis susirinkusiųjų  į sąskrydį  norėjo pabendrauti su R.Karbauskiu.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugelis susirinkusiųjų į sąskrydį norėjo pabendrauti su R.Karbauskiu.<br>R.Vitkaus nuotr.
„Šis leidinys galėtų sugrąžinti pasitikėjimą „valstiečiais“, ypač regionuose, kurių gyventojai ir būtų pagrindinė jo auditorija“, - sakė A.Katauskas.<br> V.Balkūno nuotr.
„Šis leidinys galėtų sugrąžinti pasitikėjimą „valstiečiais“, ypač regionuose, kurių gyventojai ir būtų pagrindinė jo auditorija“, - sakė A.Katauskas.<br> V.Balkūno nuotr.
„Tas „valstiečių“ laikraštis gali tapti gana įtakingu leidiniu ir sukurti truputį teigiamesnį įvaizdį, bet žmonės vis tiek toliau žiūrės žinių laidas, klausysis radijo ir bus socialiniuose tinkluose“, - kalbėjo K.Girnius.<br> Lrytas.lt archyv. nuotr.
„Tas „valstiečių“ laikraštis gali tapti gana įtakingu leidiniu ir sukurti truputį teigiamesnį įvaizdį, bet žmonės vis tiek toliau žiūrės žinių laidas, klausysis radijo ir bus socialiniuose tinkluose“, - kalbėjo K.Girnius.<br> Lrytas.lt archyv. nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Ričardas Vitkus, LR korespondentas, BNS

Jul 25, 2017, 5:00 PM, atnaujinta Jul 25, 2017, 5:07 PM

Po Naisių kultūros namuose surengto Valstiečių ir žaliųjų sąjungos tarybos posėdžio Ramūnas Karbauskis tvirtino pernelyg nesikremtąs dėl mažėjančio partijos populiarumo: „To ir reikėjo tikėtis, nes rinkimų metu „valstiečių“ reitingai buvo itin aukšti. Tai buvo vilties reitingai.

Dabar yra darbinė aplinka, Seimo dauguma priiminėja labai daug sprendimų, kurie vertinami nevienareikšmiškai. Jei mes nepriimtume jokių sprendimų, galėtume džiaugtis valdžia ir reitingai nekristų.“

Tam pritarė ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis – esą nusipelnyti gerų reitingų priimant sprendimus, kurie nėra populiarūs, gana sudėtinga.

Didins laikraščio tiražą

Pasidžiaugęs, kad ir Seimo frakcija, ir partija nuveikė nemažai darbų, R.Karbauskis aiškino, jog didelė problema yra tai, kaip tie darbai pristatomi visuomenei.

Todėl šiuo metu ruošiamas gerus darbus pristatysiančio partijos laikraščio numeris, kurį ketinama išleisti net 300 tūkstančių egzempliorių tiražu.

„Šis laikraštis leidžiamas jau daug metų du kartus per metus ir dalijamas visoje Lietuvoje“, – priminė politikas.

Partijos vadovas pažadėjo mokytis ir iš savo paties klaidų, kai esą dėl žemaitiško charakterio ne visuomet susitvardo spaudžiamas žurnalistų klausimų.

Pažėrė kritikos G.Paluckui

R.Karbauskis sakė nemanąs, kad šiuo metu reikėtų kalbėti, kaip gerinti santykius su Gintauto Palucko vadovaujamais socialdemokratais.

„Valstiečių“ vedlio teigimu, dabar viskas vyksta paprastu darbo režimu, o abi koalicijoje esančios frakcijos sutaria be didesnių nesklandumų.

„O partijos pirmininkas kartais šneka ne tai, ką mano frakcija. Mes dirbame Seime, būtų šaunu, kad ir Socialdemokratų partijos pirmininkas būtų Seime, vienas mūsų kolegų. Tada galbūt nebūtų tokios keistos retorikos“, – kalbėjo R.Karbauskis.

Anot politiko, nuostabą kelia tai, jog tuo pat metu, kai koalicijos partneriai kalba apie rudens sesijos darbus ir nemato didesnių bendro darbo problemų, G.Paluckas kalba apie tai, kad reikia nutraukti koalicijos sutartį.

Paklaustas, kokios pozicijos dėl koalicijos ateities laikosi partijos skyriai, R.Karbauskis atsakė, kad pagrindinis tikslas – dirbti, o jei priimti sprendimų negalės kartu su partneriais, „valstiečiams“ padės opozicija.

Vietoj Gretos – Agnė

Į sąskrydį atvykę „valstiečiai“ pusbalsiu kalbėjo, kad per tarybos posėdį bus aptartas ir R.Karbauskio vaidmuo išleidžiant Gretos Kildišienės knygą „Atvirai“, taip pat kalbama apie šios moters santykius su partijos pirmininku.

Bet R.Karbauskis tikino, kad klausimų apie iš partijos pasitraukusią ir rašytoja tapusią G.Kildišienę nebuvo. Esą jau gautas jos prašymas išeiti iš partijos.

Kartu politikas pasidžiaugė, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjungos gretas labai sustiprino į ją įstojusi Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė.

Parašė skundą teismui

Beje, G.Kildišienė teismui apskundė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimą, kuriuo ji pripažinta pažeidusi teisės aktus nedeklaruodama, kad naudojosi R.Karbauskio valdomo Agrokoncerno automobiliu.

Etikos sargų sprendimą pavadinusi neteisėtu ir nemotyvuotu, eksparlamentarė Vilniaus apygardos administracinio teismo, be kita ko, paprašė iš Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos priteisti ir bylinėjimosi išlaidas.

Iš pirmų lūpų

Arijus Katauskas

Viešųjų ryšių agentūros „Nova Media“ vyresnysis partneris

„Normalu, kad kai nepavyksta normaliomis ryšių su visuomene priemonėmis užmegzti tinkamo kontakto su žiniasklaida ir dirbti su ja normaliai, pasirenkamas tau pačiam priklausantis kanalas, šiuo atveju laikraštis.

Šis leidinys galėtų sugrąžinti pasitikėjimą „valstiečiais“, ypač regionuose, kurių gyventojai ir būtų pagrindinė jo auditorija.

Tokiam laikraščiui negaliotų tradicinei žiniasklaidai galiojantys apribojimai, tokie kaip etikos taisyklės, faktų tikrinimas, objektyvumas ir kiti dalykai.

300 tūkstančių yra milžiniškas tiražas, ir jeigu „valstiečiai“ sugebės sukurti gerą leidinį, jie turės galingą įrankį, kuriame išvengs kritikos. Tada jau galėsime pradėti kalbėti apie politinę propagandą.“

Kęstutis Girnius

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas

„Dabar R.Karbauskis pradeda kalbėti kaip JAV prezidentas D.Trumpas, kad jis atseit viską gerai daro, bet žiniasklaida blogai nušviečia. Užuot pažiūrėjęs, kokias klaidas jis yra padaręs ir kokių nesklandumų turėjo, jis sako, kad viską puikiai daro, bet piktoji žiniasklaida blogai nupiešia.

Manau, kad žiniasklaidos kritika pradžioje buvo per stipri, nors ilgainiui didelė jos dalis pasitvirtino paaiškėjus, kad „valstiečių“ profesionalai vis dėlto nėra tokie profesionalūs, o politika vis dėlto reikalauja ir dar daugiau įgūdžių.

Tas „valstiečių“ laikraštis gali tapti gana įtakingu leidiniu ir sukurti truputį teigiamesnį įvaizdį, bet žmonės vis tiek toliau žiūrės žinių laidas, klausysis radijo ir bus socialiniuose tinkluose.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.