Aiškėja tendencija: socialdemokratų skyriai nori trauktis iš koalicijos

Pirmieji 12 socialdemokratų skyrių pateikė savo nuomonę dėl partijos likimo koalicijoje su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). Skaičiai kol kas valdančiąjai daugumai nepalankūs. 

Savo nuomonę pasakė pirmieji 12 partijos skyrių. <br>D.Umbraso nuotr.
Savo nuomonę pasakė pirmieji 12 partijos skyrių. <br>D.Umbraso nuotr.
Savo nuomonę pasakė pirmieji 12 partijos skyrių. <br>D.Umbraso nuotr.
Savo nuomonę pasakė pirmieji 12 partijos skyrių. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 4, 2017, 12:18 PM, atnaujinta Aug 4, 2017, 12:46 PM

9 skyriai pasisakė už tai, kad socialdemokratai turėtų trauktis iš koalicijos su LVŽS. Šią poziciją palaiko Alytaus miesto, Palangos, Telšių, Šilalės, Marijampolės, Varėnos, Utenos, Vilniaus rajono ir Plungės skyriai. 

Vienintelis Jonavos rajonas kol kas pareiškė norą likti koalicijoje, o Akmenės ir Širvintų skyriai siūlo persiderėti koalicijos sutartį. 

Socialdemokratų prezidiumas skyrių paprašė savo verdiktą pateikti iki rugsėjo 20-osios. Kai tai padarys visi skyriai, kurių yra 61, bus šaukiama partijos taryba, kuri priims galutinį sprendimą ar toliau dirbti koalicijoje, ar pereiti į opzociją. 

Atrodo neracionalu

Didžiųjų koalicijos partnerių „valstiečių" lyderio Ramūno Karbauskio nuomone, tai, kad sprendimą dėl koalicijos ateities priims skyriai ir partijos taryba, nėra racionalu.

Po trečiadienį vykusio koalicijos tarybos posėdžio jis sakė, kad lemiamo žodžio neturėtų tarti asmenys, kurie nedirba Seime ir nebendrauja su LVŽS frakcijos nariais.

„Ginčų tarp frakcijų nėra, tačiau socialdemokratų gretose vyksta procesas, kurio mes nelabai suvokiame. Tai atrodo neracionalu, nes sprendimą dėl koalicijos ateities priims žmonės, kurie nedirba Seime ir nebendrauja su mūsų frakcija", - žurnalistams sakė R.Karbauskis. 

LVŽS vedlys sakė, kad ne paslaptis, jog kai kuriuose LSDP skyriuose tvyro įtampa, nes ten koalicijas sudaro socialdemokratai ir konservatoriai ar kitos partijos. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.