Partijos kolegės sukritikuoti A.Šedžius ir D.Matonienė skėlė atgal – ji parsidavė už postą

Atimti iš Andriaus Šedžiaus ir Daivos Matonienės miesto tarybos nario mandatą, nes jie daro gėdą partijos kolegoms. Tokį siūlymą į savivaldybę atsiuntė partijos „Tvarka ir teisingumas“ Šiaulių skyriaus vadovai.

Šiaulių „tvarkiečiai“ D.Matonienė ir A.Šedžius konfliktuoja su bendražygiais.
Šiaulių „tvarkiečiai“ D.Matonienė ir A.Šedžius konfliktuoja su bendražygiais.
Tuo metu buvusi aplinkos viceministrė D.Matonienė pagrindine problema įvardijo nesusikalbėjimą.<br> T.Bauro nuotr.
Tuo metu buvusi aplinkos viceministrė D.Matonienė pagrindine problema įvardijo nesusikalbėjimą.<br> T.Bauro nuotr.
 A.Šedžius nuo kovo iki birželio nedalyvavo net penkiuose tarybos posėdžiuose paeiliui.<br> Lrytas.lt archyv. nuotr.
 A.Šedžius nuo kovo iki birželio nedalyvavo net penkiuose tarybos posėdžiuose paeiliui.<br> Lrytas.lt archyv. nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Gintaras Šiuparys, LR korespondentas

Aug 4, 2017, 7:24 AM, atnaujinta Aug 4, 2017, 9:50 PM

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ skyriaus pirmininkės Jūratės Šivickienės teigimu, Šiaulių miesto taryboje dirbantys partijos kolegos nepaiso nuomonės ir vadovaujasi asmeniniais tikslais, o kartais – ir napoleoniškomis ambicijomis.

Buvęs Seimo narys A.Šedžius ir buvusi aplinkos viceministrė D.Matonienė savo ruožtu pareiškė, kad naujoji skyriaus vadovė parsidavė už postą.

Mat J.Šivickienė yra priėmusi mero Artūro Visocko kvietimą pusė etato dirbti jo patarėja.

„Tai joks parsidavinėjimas, o bandymas padėti. Man patikėta sritis, kurią labiausiai išmanau, – nevyriausybinės organizacijos“, – atšovė J.Šivickienė.

Nesusikalbėjo vieni su kitais

Šių metų vasario mėnesį partijos skyriaus pirmininke išrinkta J.Šivickienė situaciją bendražygių gretose įvardijo kaip labai prastą – žmonės buvo nusivylę, nes niekas nenorėjo su jais bendrauti.

„Mūsų tikslas buvo prisidėti prie miesto tvarkymo ir problemų sprendimo, todėl pasiūlėme liautis kaišioti pagalius į ratus ir padėti šiauliečių išrinktam merui. Juk žmonėms reikia ne rietenų, o ramybės ir padarytų darbų“, – dėstė J.Šivickienė.

„Tvarkiečiui“ Alfredui Lankauskui buvo pasiūlytas mero pavaduotojo postas, bet jis atsisakė, nors turėjo ir skyriaus narių, ir partijos vadovų pritarimą.

„Skyriaus problemų spręsti buvo atvažiavę ir vilniečiai, bet prie svečių mūsų lyderiai kalbėjo viena, o išvažiavus vėl viskas pasikeitė.

Skyriaus nariai buvo už darbą su miesto meru, o mūsų atstovai taryboje kažkodėl pasirinko opoziciją“, – sakė J.Šivickienė.

Praleidinėjo tarybos posėdžius

Beveik šešis šimtus narių turinčio „tvarkiečių“ skyriaus naujiesiems vadovams taip ir nepavyko rasti bendros kalbos su lyderiais.

Kantrybė trūko, kai nepaklusnieji pradėjo praleidinėti ir posėdžius.

A.Šedžius nuo kovo iki birželio nedalyvavo net penkiuose tarybos posėdžiuose paeiliui, o D.Matonienė praleido balandį ir gegužę vykusius posėdžius.

Vienas „tvarkiečių“ skyriaus vadovų Bronislovas Klyvis buvo atėjęs į tarybos posėdį ir perskaitė kreipimąsi į miesto politikus.

Bet partijos kolegų sukritikuoti A.Šedžius, D.Matonienė ir A.Lankauskas tuomet demonstratyviai šypsojosi.

„Matyt, jaučiasi aukštesni, nes nesulaukėme jokio atsako. Mane jie vadina „ta moterėlė“, nors partijoje esu nuo 2002 metų“, – kalbėjo J.Šivickienė.

Užklijavo parsidavėlės etiketę

Su Liaudies partija į Šiaulių miesto tarybą patekęs, o po to prie „tvarkiečių“ prisijungęs A.Šedžius pareiškė, kad J.Šivickienė visą įtaką ir galias naudoja asmeninei gerovei: „Meras paprasčiausiai ją nusipirko už postą.“

Prieštaringai pagarsėjęs buvęs parlamentaras vis dėlto prisipažino, kad praleido penkis posėdžius paeiliui: „Du praleidau, nes buvo keičiama posėdžių data, o kitus – dėl verslo reikalų.

Visiems penkiems turiu pateisinamą priežastį.

Manau, kad jokios žalos miestui nepadariau.“

Tuo metu buvusi aplinkos viceministrė D.Matonienė pagrindine problema įvardijo nesusikalbėjimą – ji esą negauna kvietimų atvykti į partijos skyriaus posėdžius: „Komunikacijos barjerų turime, ir tai galime išsispręsti.

O mandatą atimti nėra jokios priežasties – taryboje savo darbą atlieku labai gerai.“

Pagal įstatymą politikas mandatą gali prarasti, jei be pateisinamos priežasties praleidžia tris posėdžius paeiliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.