Ingrida Šimonytė apie Seimo narių atostogas: „Kai kurie gali atostogauti ir 365 dienas“

Trijų Seimo „valstiečių“ Rimos Baškienės, Agnės Širinskienės ir Viktoro Pranckiečio siūlymas įteisinti parlamentarų atostogas, truksiančias 40 dienų, vis dar kelia diskusijas. Mažieji koalicijos partneriai socialdemokratai, kaip ir dalis opozicijos, tam nepritaria.

Ingrida Šimonytė sakė pasiūlymą dėl atostogų vertinanti skeptiškai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė sakė pasiūlymą dėl atostogų vertinanti skeptiškai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-08-04 08:51, atnaujinta 2017-08-04 09:51

Tačiau Seimo pirmojo vicepirmininkė R.Baškienė tikino, kad parlamentarų darbas yra sunkus, keliantis psichologinę įtampą ir veikiantis nervus, dėl to jiems priklauso 40-ies darbo dienų trukmės atostogos.

Penktadienį „Žinių radijuje“ Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė, Seimo Audito komiteto pirmininkė Ingrida Šimonytė sakė, kad Vakarų demokratinėse valstybėse nėra įprasta įteisinti parlamentarų atostogas, nes parlamento nario mandatas yra nuolatinis.

„Tokios masinės atostogos, kai 141 Seimo narys išeina vienu metu atostogauti, primena Baltarusijos ar Rusijos Dūmos variantą. Aš žiūriu į tai skeptiškai“, - kalbėjo I.Šimonytė.

Atsakingai dirbantys parlamentarai, pasak I.Šimonytės, dirba ištįsus metus, tiesiog vasarą to darbo sumažėja, nes nevyksta plenariniai ir komitetų posėdžiai. Tačiau ji teigė ir dabar gaunanti gyventojų laiškų dėl problemų jos vienmandatėje apygardoje, juos skaitanti ir rašanti užklausas institucijoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.