Vilniui suskaudo nuo Kauno patyčių

Nors vienas Kauno vadovų Gintaras Petrauskas tikina, kad iš vyresnėlio jaunesnysis brolis niekada nesišaipo, Kaunas greitai pasičiupo nevykusį Vilniaus vaizdo klipą turistams ir įgėlė jam.

 G,Bitvinsko nuotr. iš archyvo
 G,Bitvinsko nuotr. iš archyvo
G.Petrauskas: „Kadangi jaunesnysis brolis dažniausiai nešioja dėvėtus vyresnėlio rūbus, tai pasiskolinome panešiotą Antaną Kavaliauską.“<br> M.Patašiaus nuotr.
G.Petrauskas: „Kadangi jaunesnysis brolis dažniausiai nešioja dėvėtus vyresnėlio rūbus, tai pasiskolinome panešiotą Antaną Kavaliauską.“<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-08-07 10:54, atnaujinta 2017-08-07 15:15

Vilniaus ir Kauno priešprieša – slidi tema. Tai galima pajusti iš didmiesčių vadovų atsakymų.

Paklaustas apie tai, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis buvo lakoniškas: „Nenoriu veltis į šiuos dalykus. Vilnius ir Kaunas draugauja.“

Išskyrus ne vieną kartą kartotus žodžius apie amžiną Vilniaus ir Kauno draugystę, nieko daugiau neišgirsi ir iš sostinės mero Remigijaus Šimašiaus lūpų.

Kad Vilnių myli lyg tikrą brolį, prisiekinėjo ir Kauno savivaldybės administracijos direktorius 49 metų G.Petrauskas.

Tačiau ar iš tiesų viskas taip saulėta ir gražu? Štai Vilnius neįprastai pajuokavo vaizdo klipu, kuriame parodo sausakimšas Rygos gatves ir kviečia atvykti į ištuštėjusią Lietuvos sostinę.

Per porą savaičių Kaunas sukūrė vaizdo klipą, pašiepiantį Vilniaus kūrinį. Kaunas pareiškė esąs atsipalaidavęs, bet kartu – pilnas žmonių ir veiksmo miestas.

Kauno savivaldybė, paskelbusi vaizdo klipą, į Vilnių vykstančius žmones kviečia pirma užsukti į Kauną.

Mat liepos viduryje uždarius Vilniaus oro uostą Kaunas tapo pagrindiniais šalies oro vartais.Visi į Vilnių oro transportu vykstantys keleiviai leidžiasi Kauno oro uoste.

Vilnius, kviesdamas turistus, vaizdo klipe pabrėžė ištuštėjusias gatves ir jas pateikė kaip pranašumą. O Kaunas gyrėsi, kad žengia priešingu keliu, ir savo vaizdo klipe papasakojo istoriją apie išaugusius žmonių srautus.

„Mano vardas Kaunas. Mano brolis Vilnius bando spręsti mūsų sesers Rygos problemas. Laimei, aš esu tas, kuris neturi jokių problemų.

Būdamas jaunesnysis brolis šeimoje aš mėgstu skolintis gerus dalykus iš vyresnėlio.

Kaip ir abiejų miestų vadovai, Kauno mero patarėjas Tomas Grigalevičius tikino, kad Vilnius yra fantastiškas miestas, kurį kauniečiai myli ir mėgsta.

„Tačiau šią vasarą, kai Kaunas yra tapęs pagrindiniais šalies oro vartais, į Vilnių vykstančius turistus kviečiame pasinaudoti puikia proga ir pirma užsukti pas mus.

Palyginti su nuolat skubančiu Vilniumi, Kaunas yra kur kas labiau atsipalaidavęs miestas, kuriame net laikas teka lėčiau“, – dėstė mero patarėjas.

– Vaizdo klipe skelbiate, kad Kaunas iš brolio Vilniaus uždarius oro uostą pasiskolino 3 tūkst. skrydžių. Bet juos teks grąžinti. Kas tada? – paklausė G.Petrausko „Sostinė“.

– Grąžinsime tiksliai tą dieną, kaip ir suplanuota. Delspinigių tikrai nemokėsime.

– Ką dar jaunesnysis brolis pasiskolino iš vyresnėlio?

– Kadangi jaunesnysis brolis dažniausiai nešioja dėvėtus vyresnėlio rūbus, pasiskolinome panešiotą Antaną Kavaliauską (anksčiau „Lietuvos ryte“, o praėjusį sezoną „Žalgirio“ komandoje žaidusį krepšininką. – Red.).

Taip pat žadame visiems laikams nušvilpti porą ministerijų.

Kad ir gerokai dėvėtų, bet mes neišdidūs.

– Kaunas skelbiasi neturįs jokių problemų. O kokių iš 100 kilometrų nuotolio įžvelgiate Vilniuje?

– Didžiausia problema ir yra šis atstumas. Vyresnysis brolis galėtų būti arčiau jaunėlio.

– Vilnius kauniečiams atrodo pernelyg skubantis miestas. Bet juk patys vaizdo klipe parodote ištuštėjusias sostinės gatves. Tai gal ir Vilnius kaip Kaunas – gaivus miestas, kuriame laikas teka lėčiau?

– Ištuštėjusias sostinės gatves rodėme ne mes, o pats Vilnius. Todėl šito reikėtų klausti pačių vilniečių.

– Jūsų manymu, ar tokie Vilniaus ir Kauno vaizdo klipai turistams kuria gerą Lietuvos įvaizdį?

– Mes negalime vertinti Vilniaus vaizdo klipo, kuris buvo kurtas Latvijos auditorijai.

Tuo metu mes Kauno įvaizdžio klipą kūrėme siekdami parodyti Kauną kaip miestą, mokantį pasijuokti iš savęs, turintį gerą humoro ir ironijos jausmą, bei miestą, kuriame jaučiama atsipalaidavimo dvasia.

Viskas buvo daroma iš idėjos. Kiek matome, žmonės tai įvertino.

– Vienas žymus žmogus Vilniaus ir Kauno priešpriešą palygino su žirgų, kuriems uždengtos akys, lenktynėmis.

Jie šuoliuoja aplink nieko nematydami. Pritartumėte šiam palyginimui?

– Kiekvienas žmogus turi laisvę reikšti savo nuomonę, tačiau mes šioms mintims tikrai nepritariame. Nepriešiname Kauno su Vilniumi ir juo labiau nelenktyniaujame.

Tai – du visiškai skirtingi miestai. Žinoma, lengva konkurencija egzistuoja, bet ji naudinga abiem pusėms. Norime pabrėžti, kad Vilnių mylime lyg tikrą brolį.

– Aptariant dvimiesčio idėją Vilnius ar Kaunas turi kviesti susitikti pusiaukelėje – Elektrėnuose?

– Susitikti mes visada kviečiame į Kauną.

– Vieno paprasto vilniečio klausimas, kurį tenka pateikti: „Kada baigsite tyčiotis iš Vilniaus?“

– Gulinčio tikrai nespardysime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.