Narkomano sūnaus terorą kenčianti vilnietė išgirdo gerą žinią

Prieš kelias savaites naujienų portalo lrytas.lt redakcijoje apsilankiusi vilnietė Tatjana Rinkevič teigė, kad situacija, į kurią ji pateko, regis, be išeities: „Mano 36 metų sūnus iš manęs nuolat reikalauja pinigų narkotikams.

T. Rinkevič nudžiugino žinia apie sūnaus galimybę gydytis.<br>T.Bauro nuotr.
T. Rinkevič nudžiugino žinia apie sūnaus galimybę gydytis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2017, 3:52 PM, atnaujinta Aug 11, 2017, 4:15 PM

Jis terorizuoja mane namuose, ateina į darbą. Ir taip kasdien po tris kartus per dieną... Jam reikia vis daugiau pinigų... Anksčiau užtekdavo mažiau, bet dabar jam dienai reikia iki 40 eurų.“

Paskolos pinigai – narkotikams

Inteligentiškos išvaizdos moteris tikino, kad nuolatiniai vizitai, bauginimas ir psichologinis teroras pasiekė tokią ribą, kad nebežino, kur kreiptis pagalbos. „Jau nebežinau, ką dar daryti, akivaizdu, kad geruoju čia nesibaigs. Pinigų nebeturiu“, – kalbėjo vilnietė.

„Gyvenu taupiai, esu pensininkė, šiek tiek dar uždarbiauju turguje, bet nuo to laiko, kai jis išėjo iš kalėjimo ir pradėjo nuolat kaulyti pinigų, likau basa. Viskas, ką uždirbu, išleidžiama narkotikams... Vis dar moku paskolą už butą, kurio turėjau pusę, o neseniai išpirkau ir antrą dalį. Man net teko imti greitąjį kreditą, kad laiku padengčiau paskolos įmoką...“ – kalbėjo ji ir prasitarė, kad kredito būta ne vieno – iš pasiskolintų pinigų teko dalį skirti ir sūnaus priklausomybei.

T.Rinkevič pasakojo, kad kas rytą sūnus pirmiausia ateina pas ją į darbą vienoje sostinės turgaviečių. „Turguje juk visuomet būna daug žmonių, o jam reikia rytinės dozės. Jį rytais pykina, ir įsivaizduokite žmonių reakciją, kai jis pradeda vemti visiems vos ne po kojomis. Visi žiūri... O ką man daryti? Man greta dirbantys žmonės sako: „Nesuprantame, kaip tu gyveni?“ Aš jau ir pati nebesuprantu, kaip visa tai ištveriu“, – atsiduso ji.

Sūnui pasiūlė gydytis

Po to, kai naujienų portale pasirodė publikacija „Motinos pagalbos šauksmas – terorizuoja į narkotikus įnikęs sūnus“, su redakcija susisiekė reabilitacijos centro „Nugalėtojų akademija“ vadovas Linas Gasiliauskas ir pasiūlė priklausomybę turinčiam T.Rinkevič sūnui atvykti gydytis.

„Priklausomybių reabilitacijos centro „Nugalėtojų akademija“ administracija, po straipsnio naujienų portale lrytas.lt  įvertinusi situaciją, nusprendė sudaryti galimybę šiam žmogui gauti visiškai apmokamas reabilitacijos paslaugas. Jos bus finansuotos iš projekto, kurį narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento“, – teigė centro vadovas.

Jis patikino, kad gydymo kursas truktų 12–14 mėnesių.

Žinia apie galimybę nudžiugino

„Niekas nepasikeitė, viskas kaip buvo, taip ir yra“, – liūdnai atsiduso T.Rinkevič, paklausta, ar po publikacijos pasirodymo jos gyvenime įvyko kokių nors pokyčių. 

Moteris apsidžiaugė išgirdusi, kad siūlomas nemokamas gydymas, bet čia pat išsigando, kokia bus sūnaus reakcija: „Tai gera žinia, bet reikia kalbėti su sūnumi, man neramu, ar jis sutiks, jau yra buvę atvejų, kai jam buvo galimybė gydytis, bet jis nepanoro.“

T.Rinkevič teigė po publikacijos sulaukusi pažįstamos moters skambučio, kuri siūlė kreiptis į kunigo Kęstučio Dvarecko suburtą bendruomenę „Aš esu“.

R.Rinkevičius: „Gydytis norėčiau“

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su pačiu Robertu Rinkevičiumi jis teigė, kad reabilitacijos galimybe norėtų pasinaudoti.

„Gydytis bandžiau ir anksčiau, bet rezultatai, kaip čia jums pasakius...“ – sunkiai žodžius rinko vyras ir pridūrė, kad pagerėjimai po gydymo būdavo laikini.

R.Rinkevičius prisipažino, kad ir dabar vartoja narkotines medžiagas „Paprastai reikia 1–2 dozių per dieną“, – sakė jis. Jaunas vyras teigė, kad ir pats pagalvodavo apie galimybę ištrūkti iš užburto rato, ir pažadėjo susisiekti su reabilitacijos centru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?