Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras dalininkams pateikė išsamius paaiškinimus

Vadovaudamasis Centro dalininko teisėmis Lietuvos ir Latvijos jėzuitų provincijolas KMPMC prašo pateikti paaiškinimus dėl viešojoje erdvėje nuskambėjusios neigiamos informacijos, galinčios daryti žalą Centro ir jo dalininkų reputacijai. Šiandien KMPMC pateikė Dalininkams išsamius paaiškinimus.

 Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro nuotr.
 Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2017, 8:00 AM


Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras kruopščiai analizavo visą viešojoje erdvėje pateiktą informaciją. Dėl kai kurių faktų prašėme ir atsakingų Centro darbuotojų paaiškinimų. Dalininkams pateikėme išsamią informaciją, kad jie galėtų objektyviai įvertinti susidariusią situaciją“, – tvirtina laikinai Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro direktoriaus pareigas einanti Jolanta Valiulienė.


Pasak jos, apmaudu tai, kad žiniasklaidoje kaip sensacija pateikiama neigiama informacija, kurios turinys nagrinėtas teismuose.
„Faktiškai visa neigiama informacija viešojoje erdvėje yra penkmečio, kai kuriais atvejais net dešimtmečio senumo. Ypač plačiai žiniasklaidoje nuskambėję faktai dėl negautų aukštojo mokslo diplomų buvo nagrinėjami Kauno apylinkės, vėliau Kauno apygardos teisme ir atmesti kaip nepagrįsti kaltinimai. Šie teismai vyko 2012 metais“, – teigia laikinoji KMPMC vadovė.


Pastaruoju metu žiniasklaidoje ir viešojoje erdvėje išvardytus kaltinimus, viešai nuskambėjusią, tačiau faktais nepagrįstą informaciją apie galimą diplomų klastojimą, galbūt fiktyviai studijuojančius studentus, neteisėtai išduodamus diplomus vertiname kaip bandymus diskredituoti įstaigą ir jos vadovybę.


Nuoširdžiai tikimės, kad tyrimus dėl galimų pažeidimų vykdančios institucijos artimiausiu metu paneigs visas kylančias abejones.
Centro direktorė Laimutė Anužienė, atsakydama į Lietuvos ir Latvijos jėzuitų provincijolo  V. Šimkūno SJ, paklausimą teigė, kad žiniasklaidoje sistemingai bandoma sukurti įspūdį, kad ją ir buvusią Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministrę Audronę Pitrėnienę sieja asmeninė draugystė. 
L. Anužienė pažymi, kad su buvusia švietimo ir mokslo ministre susipažino tik tada, kai A. Pitrėnienė tapo švietimo ir mokslo ministre.


Dėl pastato Palangoje skyrimo KMPMC aplinkybių nurodome, kad Vyriausybės nutarimu panaudos teise Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centrui yra perduotos patalpos Gedimino g. 5, Palangoje. Atkreiptinas dėmesys, kad Centro Kurorto verslo skyrius Palangoje sėkmingai veikia jau 15 metų. 


Kadangi padalinyje mokosi mokiniai ne tik iš Palangos, bet ir iš visos Lietuvos, reikėjo patalpų mokiniams apgyvendinti. Centras ne kartą tiek raštu, tiek žodžiu kreipėsi į Dalininką – Švietimo ir mokslo ministeriją – su prašymu padėti užtikrinti kokybiško apgyvendinimo galimybę Centro mokiniams. Dėl žiniasklaidoje minimo „Granito“ pastato į ministeriją buvo kreiptasi dar 2012-aisiais. 2016 m. pavasarį papildomai du kartus kreipėmės į ministeriją dėl mokinių bendrabučio Palangoje poreikio ir gavome teigiamą atsakymą dėl „Granito“ pastato panaudos. Visi dokumentai buvo pateikti Turto privatizavimo skyriui ir 2016 m. lapkritį Vyriausybės nutarimu pastatas perduotas naudoti Centrui.


Dėl A. Pitrėnienės įdarbinimo Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro Kurorto verslo skyriuje Palangoje aplinkybių L. Anužienė pažymi, kad A. Pitrėnienė, baigusi darbą LR švietimo ir mokslo ministerijoje, ieškojo darbo. A. Pitrėnienė per jai pažįstamus asmenis Skuodo savivaldybės administracijoje kreipėsi į Kurorto verslo skyriaus vedėją Rasą Palat su prašymu priimti į darbą. Tuo metu skyrius ieškojo žmonių. 


Vadovaujantis Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro tvarka, padalinių darbuotojus vadovui tvirtinti teikia padalinių vadovai. Tokia tvarka Centro administracijai buvo pateikta ir A. Pitrėnienės kandidatūra. Atsižvelgiant į priimamo darbuotojo išsilavinimą ir kompetenciją ji buvo priimta į darbą. L. Anužienė atsiriboja nuo viešojoje erdvėje metamų kaltinimų, kad A. Pitrėnienės priėmimas į darbą gali būti susijęs su sprendimais, priimtais jos darbo ministerijoje metu.


Žiniasklaidoje taip pat bandoma kurti įspūdį, kad Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro turtą L. Anužienė galbūt naudojo asmeninėms reikmėms. L. Anužienė teigia, kad ši informacija yra neteisinga ir nepagrįsta, nes jokio Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro turto nėra naudojusi ne darbo reikalais ar asmeniškai.


Portale 15min.lt teigiama, kad gyvenamosios patalpos, esančios Griunvaldo g. 20, Kaune, galbūt atnaujintos už KMPMC lėšas. Ši informacija žiniasklaidoje taip pat skelbiama nepagrįstai. Atkreiptinas dėmesys, kad, VĮ Registrų centro duomenimis, patalpas, esančias Griunvaldo g. 20, sudaro dvi gyvenamosios paskirties patalpos ir trys negyvenamosios patalpos. Visos šios patalpos priklauso skirtingiems asmenims.


Vadovaujantis VĮ Registrų centro duomenimis, Griunvaldo g. 20, Kaune, esančios gyvenamosios patalpos Nr. 3 – 51,2 kv. m butas su bendrojo naudojimo patalpomis – priklauso Nerijui Anužiui. L. Anužienės teigimu, N. Anužis šias patalpas įsigijo 2002 metais. L. Anužienės žiniomis, šių patalpų atnaujinimas 2015–2016 metais buvo vykdomas iš asmeninių lėšų, su darbų vykdytojais ir paslaugų teikėjais sudarant sutartis. Šiame bute N. Anužio leidimu turi teisę ir gali gyventi. 


L. Anužienė. Atsižvelgiant į tai, kad N. Anužio butas yra šalia Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro patalpų, dėl patogumo ir laiko sąnaudų darbo dienomis L. Anužienė naudojasi nurodytu butu. Nuolatinė L. Anužienės gyvenamoji vieta yra Jonavos g. 162-214, Kaune.


Pastaruoju metu žiniasklaidos priemonėse galima rasti svarstymų dėl L. Anužienės ligos pagrįstumo. Ji kaltinama daranti įtaką medikams ir sveikatos sistemai. Remdamiesi L. Anužienės pateiktais duomenimis, informuojame, kad š. m. rugpjūčio 1 dieną L. Anužienei buvo atlikti papildomi tyrimai. 


Medikų teigimu, šiuo metu po patirtos ligos sveikatos būklė dar yra sudėtinga, taikoma intensyvi ambulatorinio gydymo programa, pratęstas nedarbingumo laikotarpis.


L. Anužienė pažymi, kad Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras yra ne pelno organizacija, kuriai vadovauja nuo 1993 metų. Šiandien KMPMC yra pavyzdinis profesinio mokymo centras, kuriame noriai mokosi mokiniai. 


Centras aktyviai dalyvauja projektinėje veikloje, čia kryptingai ugdomos krikščioniškosios vertybės Šv. Ignaco Lojolos paradigmos kontekste, Centre dirba aukščiausios kvalifikacijos darbuotojai – jie yra pripažinti ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Bandymai gretinti šios profesinio mokymo, švietimo įstaigos vardą su verslo organizacijomis galbūt sąmoningai yra klaidinantys. 


Antraštes, po kuriomis nėra faktais ir įrodymais pagrįstos informacijos, pavyzdžiui: „Anužienė vejama iš posto – paaiškėjo įžūlus savo kišenės pildymas“ arba „Anužienės liepto galas: sūnaus žirgynas, prabangiausias bendrabutis Lietuvoje, darbovietė politikų atžaloms“, „Kaune imperiją sukūrusios verslininkės draugais vadinami net įtakingiausi asmenys“, L. Anužienė vertina kaip bandymą susidoroti su jos asmeniu ir diskredituoti garbingą Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro vardą, nepriekaištingą daug metų kurtos įstaigos reputaciją.


Atsižvelgiant į tai, kas išdėstyta, L. Anužienė prašo palaikyti Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro bendruomenę.

 
Š. m. liepos 28 d. Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro (KMPMC) administracija gavo Lietuvos ir Latvijos jėzuitų provincijolo Vidmanto Šimkūno SJ paklausimą. 


Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras yra sėkmingiausiai veikianti profesinė mokykla Lietuvoje. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.