Laima Lavaste: kodėl Nidoje nuogi vyrai pyksta?

- Aūūū, vaikai, ateikit valgyt! –  nuo centrinio Nidos paplūdimio Klaipėdos link šaukia mama . – Aūūūū!!!

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 17, 2017, 12:21 PM, atnaujinta Aug 17, 2017, 4:05 PM

Veltui šaukia. Vaikai nieko negirdi ir laimingi žaidžia už kokių 150 ar 200 metrų kitame paplūdimyje, prie baltojo kupolo, kur įrengta žaidimų aikštelė.

– Morta, Morta, ateik, aš čia! – susidėjęs delnus kaip garsiakalbį prie kupolo plėšia gerklę saulėj nusvilęs vyras, su viltimi žvelgdamas centrinio paplūdimio link. – Tik kai eisi nesižvalgyk į nuogus vyruuuus!!!! Jo balsą tolyn nusineša vėjas.

– Negirdžiu, Petrai, negirdžiu. Aūūūū! – atsišauka stotinga žmona prie centrinio paplūdimio ribos.

– Užsiknisk tu su tais vyrais!– išrėkia įsiutęs vyras.

– Girdžiu, Petrai, girdžiu!– per bangų ūžesį vos girdisi Mortelės balsas.

Ir ko čia taip ūbaujamasi prie dviejų bendrųjų Nidos paplūdimių ribų?

Ogi todėl, kad juos šią vasarą atskyrė į kurortą atkeliavęs progresas – nuogų vyrų paplūdimys. Dabar poilsiautojai, atžygiavę prie jūros, turi daugiau pasirinkimo. Lentelės su užrašais skelbia – eisi į kairę, pateksi į bendrąjį ir moterų paplūdimį. Į dešinę – į bendrąjį ir vyrų.

Nieko tokio, kad prie nuogos moters simbolio nėra parašyta „moterų“. O prie vyro simbolio parašyta „vyrų“. Matyt,kad žioplinėtojams būtų dar aiškiau. Puiku yra tai, kad tie nuogi vyrai ir moterys toli ir padoriai vieni nuo kitų atskirti. O štai čia ir netiesa!

Mat jei eisi į kairę, pateksi iš pradžių į bendrąjį paplūdimį, bet už jo, išlaikant europinius standartus, pakliūsi į nudistų, kur nuogi vyrai i moterys vis dėlto susitinka! Tik kažkodėl jie ignoruojami informacinėje lentoje.

O gal tas simbolis nelabai padorus ir todėl nenupieštas?

Kaip ten bebūtų,už nudistų pagaliau pasieks moterys tolėliau nukištą savo paplūdimį. Tad kairėje pusėje tvarka ( nieko bendra su politika). O, štai, dešinėje... Eini ir patenki į centrinį bendrąjį paplūdimį. Tvarka.Eini toliau ir išeini į.... Oi , aš neišeinu, bet vyrai gali išeiti į savo paplūdimį. Tvarka. Bet už jo vėl bendrasis paplūdimys prie kupolo! Kaip jį pasiekt einant paplūdimiu? Tad stovi atskirtos šeimos lyg prie garsiosios buvusios Berlyno sienos ir ūbaujasi.

Nes šeimas atskyrė griežti ženklai: „vyrų paplūdimys“ ir „praėjimas draudžiamas“. Kaip įveikti tą poilsiautojus atskyrusią ir vidury bendro paplūdimio atsiradusią draudžiamą zoną?

Yra tik du būdai.

Pirmasis – povandeninio nardymo.

Privalote kaip tas geltonasis povandeninis laivas iš dainos praplaukti pakankamu nuotoliu, neiškišdami periskopo, tai yra galvos iš vandens, nes iškišus jus gali pamatyti nuogi vyrai ir paskandinti. Antrasis – orientacinio sporto būdas.

Pas artimuosius į gretimą paplūdimį keliaujate kaip kokie Rytprūsių knygnešiai, kopų brūzgynais. Taip pat nekaišiodami iš už kopų galvų, nes galite ją iškišti dar įpykusių nuogų vyrų teritorijoje. Yra dar trečias būdas, kurį naudoja nedrausmingi Nidos poilsiautojai, įpratę nepaisyti draudžiančių ženklų. Tai yra tie, kurie stato mašinas ant žolės, maudosi per audrą ar sysioja į Baltiją.

Tai tie piliečiai ir žygiuoja pajūriu per vyrų paplūdimį ,numoję rankas į tvarką, europinius standartus ir vyrų pyktį.  Būtų labai įdomu paklausti, kas buvo tų valdininkų galvose, kai jie sugalvojo vyrų paplūdimį įkurdinti bendrojo paplūdimio vidury? Nors už baltojo kupolo tolyn Preilos link yra vietos nors ir dešimt kilometrų.

Bet nusprendžiau valdininkų nevargint, nes jų galvose tikrai nieko nėra.   Nutariau surizikuot ir paklaust pačių nuogų vyrų,kaip jiems tokia vieta?Bet kiek kartų ėjau prie jų paplūdimio ribos, nei karto toje 200 metrų paplūdimio teritorijoje nemačiau nei vieno vyro! Nei nuogo,nei apsirengusio.

Tik vakar išvydau toli kopose pasislėpusius ir matyt piktus du nuogalius, besidairančius į savo teritoriją, negailestingai okupuojamą mėgstančių palei jūrą vaikštinėti nedrausmingų poilsiautojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.