Paskirstytos 29 vardinės prezidentų stipendijos

Vardinės prezidentų stipendijos paskirtos 29-iems studentams, iš jų 10 studijuoja Vilniaus universitete.

 Vardinės prezidentų stipendijos paskirtos 29-iems studentams, iš jų 10 studijuoja Vilniaus universitete.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Vardinės prezidentų stipendijos paskirtos 29-iems studentams, iš jų 10 studijuoja Vilniaus universitete.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2017, 11:36 AM, atnaujinta Aug 21, 2017, 11:40 AM

Švietimo ir mokslo ministerija pirmadienį pranešė, kad 29 studentus atrinko pretendentus vertinusi Lietuvos mokslų akademija. Kandidatūras stipendijoms teikia aukštosios mokyklos.

Iš universitetų studentams šiemet paskirtų 24-ų stipendijų dešimt stipendijų laimėjo Vilniaus universiteto studentai, keturias gaus Kauno technologijos universiteto studentai. Po dvi stipendijas keliaus į Vytauto Didžiojo ir Klaipėdos universitetus bei Vilniaus dailės akademiją. Po vieną stipendiją atiteks studentams iš Lietuvos sveikatos mokslų, Vilniaus Gedimino technikos, Aleksandro Stulginskio ir Lietuvos edukologijos universitetų.

Iš penkių  kolegijoms skiriamų stipendijų tris pelnė Vilniaus kolegijos studentai, dvi keliaus į Kauno kolegiją.

Gabiausiems valstybinių aukštųjų mokyklų studentams kasmet numatoma iki trisdešimt vardinių stipendijų. Technologijos mokslų studentams skiriamos Jono Žemaičio, socialinių mokslų – Algirdo Brazausko, biomedicinos mokslų – Kazio Griniaus, fizinių mokslų – Aleksandro Stulginskio, humanitarinių mokslų ir meno studijų atstovams atitenka Antano Smetonos vardo stipendijos.

Iš kiekvienai studijų sričiai numatytų penkių vardinių stipendijų po vieną skiriama kolegijų studentui (190 eurų kas mėnesį), po dvi – siekiantiems bakalauro laipsnio universitetuose (190 eurų) ir po dvi – magistrantūros studentams (266 eurai).

Prezidentų stipendijos skiriamos vieneriems studijų metams už gerus akademinius pasiekimus ir aktyvią mokslinę veiklą.

Nuo 2018 metų į vardines prezidentų stipendijas galės pretenduoti ne tik valstybinių, bet ir nevalstybinių universitetų bei kolegijų studentai, o atrenkant kandidatus bus atsižvelgiama ne tik į jų akademinę, bet ir visuomeninę veiklą, pažymi ministerija.

Prezidentų vardines stipendijas siekiant pagerbti Lietuvos prezidentus ir paskatinti geriausius studentus Švietimo ir mokslo ministerija įsteigė 1995 metais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.