Rokiruotės: kultūros viceministrą Audronį Imbrasą keičia teisininkas Gytis Andrulionis

Naujuoju kultūros viceministru paskirtas teisininkas Gytis Andrulionis, jis šiame poste keičia meno vadybininką Audronį Imbrasą, pranešė Kultūros ministerija.

Audronis Imbrasas nuo šiandien paskirtas ministrės patarėju.<br>V.Balkūno nuotr.
Audronis Imbrasas nuo šiandien paskirtas ministrės patarėju.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2017, 3:41 PM, atnaujinta Aug 21, 2017, 3:55 PM

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson nuo pirmadienio A.Imbrasą paskyrė savo patarėju. G.Andrulionis savo ruožtu nuo pavasario dirbo ministrės patarėju.

„Tiesiog rokiruotė komandoje. Turime labai nemažai įstatyminių iniciatyvų rudenį, tai tiesiog paskirtas viceministras, kuris turi didžiulę patirtį teisėkūroje“, – BNS rokiruotės motyvus aiškino ministrės atstovas spaudai Viktoras Bachmetjevas.

Viceministras G.Andriulionis, anot ministerijos pranešimo, kuruos ES ir Norvegijos finansinių mechanizmų planavimą bei įgyvendinimą, autorių teisių politiką, kontroliuos pagal Vyriausybės programą numatytų įstatymų rengimą ir viešojo valdymo pertvarkas, kita.

Būdamas ministrės patarėju G.Andrulionis atstovavo Kultūros ministerijai teisminiame ginče dėl Nacionalinio operos ir baleto teatro vadovo Gintauto Kėvišo atleidimo.

„G.Andrulionis atstovavo ministerijai kaip ministerijos darbuotojas“, – patikino V.Bachmetjevas.

G.Andrulionis 2012 metais yra kandidatavęs į Seimą kaip Liberalų sąjūdžio atstovas, yra dirbęs teisingumo viceministru, kai jai vadovavo liberalas Remigijus Šimašius.

„Ministrė visąlaik tą sakė, ji nepaiso partinės priklausomybės, o vertina kompetenciją ir sąžinę“, – sakė V.Bachmetjevas.

2015 – 2017 metais G.Andrulionis vertėsi advokato praktika, buvo įkūręs savo vardo advokatų kontorą. Tačiau kaip nurodoma jo interesų deklaracijoje, iš praktikuojančių advokatų sąrašo išbrauktas šių metų kovą.

Anot V.Bachmetjevo, buvęs viceministras A.Imbrasas būdamas patarėju ir toliau kuruos profesionalaus meno sritį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.