Remigijus Šimašius nesupranta, dėl ko egzistuoja valdančioji koalicija

Valdančioji koalicija jau dabar yra neveiksni. O vyriausybė aiškiai neįvardija konkrečių darbų, dėl kurių verta laikyti ir saugoti koaliciją, „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas R.Šimašius. 

Liberalų sąjūdžio pirmininkas R.Šimašius koaliciją jau dabar laiko neveiksnia.<br> D.Umbraso nuotr. 
Liberalų sąjūdžio pirmininkas R.Šimašius koaliciją jau dabar laiko neveiksnia.<br> D.Umbraso nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2017, 8:28 AM, atnaujinta Aug 25, 2017, 8:45 AM

Jis taip pat įžvelgia ir naujo politinio sezono pradžią. 

„Akivaizdžiai matosi, kad esame ant naujo politinio sezono slenksčio, vyksta apsistumdymas alkūnėmis. Visiems aktualu, ar vyriausybė turės paramą. Nes yra tarsi noras daryti gerus dalykus, bet krypties trūksta, nes viskas yra prioritetai“, – sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas R.Šimašius. 

Jo teigimu, valdančiosios koalicijos tiesiog nėra, nes palaikymo „valstiečiai“ sulaukia ne iš koalicijos partnerių. „Valstiečiai neatrodo labai vieningi, o socialdemokratai jau faktiškai nėra koalicijos. Dalis ministrų mano, kad yra koalicijoje, o ji faktiškai nebegyvuoja, kokia ji buvo sumanyta. Palaikymas balsavimuose ateina ne iš koalicijos partnerių“, – tikino Vilniaus miesto meras. 

Politikas priekaištų dėl koalicijos likimo turi ir vyriausybei. 

„Norėčiau iš vyriausybės aiškios krypties, nežinau, ko socialdemokratams pritrūksta? Ar socialdemokratijos, ar kažkokios kovos su blogybėmis? Pačios vyriausybės pozicija irgi nėra labai aiški, vardan ko jie nori išlaikyti tą daugumą?“, – sakė R.Šimašius. 

Paklaustas, kokiais prioritetais jis vienytų koaliciją, R.Šimašius įvardina, kad tai yra mokestinės naštos mažinimas ir švietimas. 

„Apskritai bet kokia politinė sąjunga ar koalicija turi gyvuoti tik dėl bendrų tikslų. Tai vardan kokių tikslų egzistuoja koalicija, aš nematau. Jei aš būčiau jų vietoje, mokesčiai, švietimas, yra tie dalykai, dėl kurių verta burti koaliciją, stumti reformas ir įtikinėti“, – sakė R.Šimašius. 

Jis taip pat priminė, kad liberalai nesvarsto apie koaliciją su „valstiečiais“. Tačiau siekdami konkrečių pokyčių, „valstiečiai“gali tikėtis ir opozicinių liberalų paramos. 

„Jei jie rimtai ateitų ir pasakytų, kad mokestinę naštą mažintų, tai sutartume, kad to sieksime kartu“, – sakė liberalas R.Šimašius.  

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad šiuo metu socialdemokratų partijos skyriai viduje sprendžia tolimesnį koalicijos likimą. Skyrių balsuoti paprašė partijos pirmininkas Gintautas Paluckas po to, kai "valstiečiai" pasirašė susitarimą dėl palaikymo su opozicine Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščioniais demokratais dėl palaikymo urėdijų reformos klausimu. 

Premjeras Saulius Skvernelis jau ne kartą skatino socialdemokratus apsispręsti iki Seimo rudens sesijos pradžios. 

G.Paluckas prašė valstiečių į vidinius jų procesus nesikišti. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: bendrovės „Foxpay“ istorijoje – naujas posūkis