„Valstiečio“ įžvalgos apie moterų „paskirtį gyvenime“ sukėlė pasipiktinimą

„Moteris turi tik vieną pačią svarbiausią paskirtį gyvenime, kuriai ji turi mokytis nuo vaikystės – imti į save, kaupti ir saugoti energiją. Tai jos paskirtis. Vyrui ji yra Gyvojo Vandens šaltinis, prie kurio jis vėl ir vėl grįžta, norėdamas papildyti jėgas.

Zenonas Streikus pasidalino įrašu apie moters paskirtį. <br>T.Bauro nuotr.
Zenonas Streikus pasidalino įrašu apie moters paskirtį. <br>T.Bauro nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen teigė, kad politikoje reikia daugiau moterų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen teigė, kad politikoje reikia daugiau moterų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Įrašas papiktino ir G.Palucką.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Įrašas papiktino ir G.Palucką.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 26, 2017, 11:16 AM, atnaujinta Aug 26, 2017, 4:01 PM

Pavargusi moteris negali padėti vyrui atsistatyti. Ji, kaip išdžiuvęs šulinys, negali numalšinti ištroškusiojo“, - tokia, kaip pats teigė, Rytų išmintimi, socialiniame tinkle pasidalino Seimo narys, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas Zenonas Streikus.

Parlamentaras savo įraše toliau dėstė, kad dalykai, kurie sukelia vidinį konfliktą ir neigiamas emocijas, moteriai netinka, o viską, kuo ji užsiima, moteris turi daryti su meile – dėl savęs, dėl savo šeimos, kad įgyvendintų savo pagrindinę paskirtį.

Z.Streikus rašė, kad moteriai tinka bet kokia veikla, kuri jai teikia džiaugsmą ir leidžia įgyti vidinę darną – dainavimas, piešimas, šokiai, rankdarbiai.

„Moteris atlieka didingą misiją – būti neišsenkančiu džiaugsmo, optimizmo, grožio, šviesos šaltiniu visai šeimai. Kiekvienai moteriai svarbu žinoti, kad ji nuostabi. Tai sukuria jai pilnatvės pojūtį.

Nuo meilių žodžių ir jos grožio pripažinimo moteris tampa minkšta, švelnia, žaisminga ir išsiskleidžia dar labiau. Protingas vyras žino, kaip padėti mylimai moteriai tapti dar nuostabesne. Kuo labiau jis rūpinasi moterimi, tuo stipriau ir turtingiau ji žydi, pildo savo energija vyrą.

Vyras yra židiniu, kuriam būtina ugnis. Pačia brangiausia vertybe pasaulyje yra Energija. Nė už jokius pinigus jos negalima nusipirkti. Todėl vyras pasiruošęs už šią ugnį moteriai atiduoti visa ką brangiausia“, - mintimis dalijosi parlamentaras.

Sulaukė atsako

Tokia politiko pasidalinta „Rytų išmintis“ nepraslydo pro akis kitiems Seimo nariams ir kitiems politikams.

Liberalų sąjūdžio frakcijos narė Viktorija Čmilytė-Nielsen pasidalino ištrauka iš Z.Streikaus įrašo.

Prie jos politikė pasidalijo savo įžvalga: „Dar vienas įrodymas, kad politikoje reikia daugiau moterų.“ Įrašą Seimo narė pažymėjo grotažymėmis „ZenonasStrikesAgain“ (liet. - Zenonas smogė dar kartą).

„Valstiečio“ žodžiai apie moteris papiktino ir Vilniaus vicemerą, socialdemokratų lyderį Gintautą Palucką. Jis ironiškai pakomentavo tokį įrašą, o Z.Streikų pavadino klounu.

„Moteris turi savo paskirtį. Na, kaip virtuvės kombainas ar žoliapjovė. Ir dar ji turi funkcionuoti nepriekaištingai, kad neišdžiūtų.

Šiaip, moters naudojimo instrukcijoje turbūt yra ir daugiau reikalavimų, kurių ponas filosofas-seimanaris šiuokart tiesiog nespėjo išdėstyti.

Klounas iš „penkių darnų“ darželio“, - piktinosi G.Paluckas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.