Rasa Juknevičienė kirto Ramūnui Karbauskiui: „Jis visada buvo prieš vakarietišką Lietuvos kryptį"

Užvirus diskusijoms dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio pasiūlymo, kuriuo norima profesoriui Vytautui Landsbergiui suteikti prezidento statusą, atrodo, kad politikai įsivėlė į konfliktą.

 Rasa Juknevičienė pasisakė apie Ramūną Karbauskį.<br> lrytas.lt nuotr.
 Rasa Juknevičienė pasisakė apie Ramūną Karbauskį.<br> lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2017, 10:33 AM, atnaujinta Aug 29, 2017, 10:49 AM

Vieni parlamentarai tokį V.Pranckiečio siūlymą palaiko, o štai kiti teigia, kad V.Landsbergis nebuvo valstybės vadovu, todėl ir prezidento vardas jam nepriklauso.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos, kuriai priklauso ir V.Pranckietis, seniūnas Ramūnas Karbauskis praėjusią savaitę BNS teigė pats tokio pasiūlymo nepalaikantis ir pabrėžė, kad tai yra išskirtinai V.Pranckiečio iniciatyva, nederinta su frakcija.

„Tikėtis, kad mūsų dauguma ar kokia nors dalis tikrai remtų šitą sprendimą, aš nebūčiau tuo tikras“, - BNS penktadienį sakė R.Karbauskis.

Tokie jo žodžiai netruko sulaukti reakcijos. Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė Rasa Juknevičienė socialiniame tinkle pasidalijo įrašu, pažymėtu grotažymėmis „Ką veikė Karbauskis?“, kuriame nepagailėjo kritikos R.Karbauskiui.

„Ką veikė šis žmogus tada, kai Vytautas Landsbergis sunkiausiu laikotarpiu vadovavo šiai valstybei?
Atsakymas. Ieškojo seno armėno Maskvoje. Kas padėjo surasti, Maskvos KGB archyvai turbūt neatsakys, tačiau Viačeslav Moiše Kantor, Putino aplinkos žmogus, iki šiol yra jo verslo partneris. Pasigooglinkit, nepatingėkit, rasit daugiau įdomaus“, - rašė R.Juknevičienė.

„Ką veikė šis žmogus, kai Vytautas Landsbergis kartu su kitais vedė Lietuvą į ES?
Atsakymas. Reikalavo, kad narystė būtų atidėta 25 metams, vėliau organizavo referendumą prieš žemės pardavimą užsieniečiams, iš esmės - prieš ES.

Ką veikė šis žmogus, kai Lietuva siekė atsikratyti energetinės priklausomybės nuo Rusijos?

Atsakymas. Varė amerikečių kompaniją „Chevron" iš Lietuvos, rėmė referendumą už Kremliaus kontroliuojamą Ignalinos AE, bet po ketverių metų rėmė referendumą prieš japonų investicijas į Visagino AE. Taip atvėrė kelią Astravui.

Šitas žmogus šiandien yra prieš Vytautą Landsbergį, nes jis visada buvo prieš vakarietišką Lietuvos kryptį“, - įraše dėstė R.Juknevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.