Seimo pirmininkas iki šiol nežino, koks bus koalicijos likimas

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis tikina, kad politinis sezonas jau prasidėjo. O koalicijos likimas jam iki šiol nėra aiškus. 

 Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis iki šiol nežino, koks bus koalicijos likimas. <br> J.Stacevičiaus nuotr. 
 Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis iki šiol nežino, koks bus koalicijos likimas. <br> J.Stacevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2017, 8:28 AM, atnaujinta Sep 6, 2017, 8:33 AM

Trečiadienį Seimo valdyba tvirtins Seimo rudens sesijos programą. „Šiandien prasideda politinis sezonas. Su valdyba aptarėme programą, peržiūrėjome atidžiai, valdyba bandys teikti“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė Seimo pirmininkas.

Paklaustas, kaip sekasi dirbti Seimo valdyboje, kai koalicijos partneriai, socialdemokratai žada trauktis, Seimo pirmininkas sakė, kad situacija dar nėra aiški.

„Koalicijos partneriai dar nepaskelbė, kad traukiasi. Ir siūlo įvairius pasiūlymus kaip palaikymas atskirais klausimais. Manau, kad bendradarbiavimas dar vyksta, o su atskirais asmenimis kalbant, atrodo, kad niekas ir nepasikeitė“, – tikino V.Pranckietis.

Tačiau jis patikino, kad su socialdemokratų partijos pirmininku Gintautu Palucku susitikęs taip ir nebuvo. Jis tik stebi jo pasisakymus viešojoje erdvėje.

Visgi, atsakyti, ar nori, kad socialdemokratai pasitrauktų iš koalicijos Seimo pirmininkas nenorėjo. „Aš norėčiau darnaus darbo“, – sakė V.Pranckietis.

Jis taip pat sakė, kad tikisi daugumus socialdemokratų frakcijos narių palaikymų. „Vyriausybės programa yra mūsų bendra, o jis nesikeičia. O koalicinės daugumos balsavimuose su socialdemokratais ir taip nelabai dažnai turėjome, tai niekas labai ir nepasikeičia“, – sakė V.Pranckietis.

Šio mėnesio pabaigoje visi socialdemokratų partijos skyriais nuspręs, koks likimas laukia koalicijos. Po jų, partijos taryba priims galutinį sprendimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.