Rimvydas Valatka Eltos vyriausiojo redaktoriaus kėdę paliko po dienos

Žurnalistas Rimvydas Valatka nusprendė nebedirbti naujienų agentūros ELTA vyriausiuoju redaktoriumi. Sprendimą jis priėmė po pirmosios darbo dienos. Apie šį sprendimą žurnalistas paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“.

 Rimvydas Valatka palieka naujienų agentūra Elta.<br> J.Stacevičiaus nuotr. 
 Rimvydas Valatka palieka naujienų agentūra Elta.<br> J.Stacevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2017, 11:05 AM, atnaujinta Sep 13, 2017, 12:46 PM

„Vakar buvo pirmoji mano darbo diena Eltos agentūroje. Ir paskutinė. Susipažinęs su situacija iš arti ir pasikalbėjęs su dauguma žurnalistų ir redaktorių supratau, kad man reikėtų padaryti stebuklą, kad grąžinčiau Eltai buvusią žurnalistinę jėgą“, – rašo R.Valatka.

Anot jo, tai visai nereiškia, kad naujienų agentūra ELTA neturi ateities. „Tai tik reiškia, kad aš stebuklais netikiu. Būtų buvę visiems geriau, jei situaciją būčiau galėjęs įvertinti iš anksto, bet yra kaip yra. Blogai ne padaryti klaidą, o likti klaidoje. Guodžiuosi tuo, kad net ir labai talentingi chirurgai kartais prapjovę ligonio pilvą tik pasižiūri, kas ten yra, ir užsiuva“, – socialiniame tinkle ironizuoja R.Valatka.

Iš nacionalinės naujienų agentūros ELTA vyriausiojo redaktoriaus pareigų pasitraukus apžvalgininkui Rimvydui Valatkai, toliau šias pareigas eis pirmoji vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoja Eleonora Budzinauskienė.

Pasak agentūros direktorės Gitanos Markovičienės, bus siekiama toliau įgyvendinti ambicingus agentūros plėtros planus ir agentūros veikloje užtikrinti aukščiausio lygio profesinius bei etinius žurnalistikos standartus.

„Žurnalistika ir komercinė agentūros veikla privalo būti ir bus aiškiai atribotos, užtikrinant žurnalistams profesinę laisvę ir nuo verslo, ir nuo politikos įtakų”, – sako Eltos direktorė.

39 metus žiniasklaidoje veikiantis R. Valatka dirbo naujienų portalų 15min.lt, lrytas.lt, žurnalo „Veidas“ vyriausiuoju redaktoriumi. Pastaruoju metu jis veda savaitines laidas „Info TV“ televizijoje ir Žinių radijuje, komentuoja aktualijas portale Delfi.lt. R. Valatka sako tęsiantis šią apžvalgininko veiklą.

Eltos direktore nuo šių metų rugpjūčio dirba verslininkė Gitana Markovičienė, kuri tęsia sandorį dėl kontrolinio agentūros akcijų paketo įsigijimo iš leidėjo Vito Tomkaus. 40 metų G. Markovičienė – finansų valdymo specialistė, turinti verslo administravimo magistro laipsnį, 14 metų dirbusi bankų sektoriuje, kurį laiką buvo viena Darbo partijos vadovių – pirmininkės Živilės Pinskuvienės pavaduotoja. Šiuo metu nepriklauso jokiai partijai.

Nacionalinė naujienų agentūra ELTA veikia nuo 1920 metų. Lietuvių ir anglų kalbomis agentūros parengtas originalias ir verstines žinias bei vaizdus naudoja svarbiausios Lietuvos ir kitų Baltijos šalių žiniasklaidos priemonės. Eltos fotobanke sukaupta per 100 tūkst. archyvinių nuotraukų nuo 1985 m.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.