Seksualiniu priekabiavimu įtariamą Kęstutį Pūką pakirto liga

Panašu, kad dar kurį laiką seksualiniu priekabiavimu kaltinamas Seimo narys Kęstutis Pūkas teisinės neliečiamybės nepraras. Seime įregistruotas nutarimas nukelti komisijos tyrimą dėl seksualinio priekabiavimo, nes po atliktos peties operacijos politikas gavo nedarbingumą.

Kaip sakė R.Žemaitaitis, K.Pūkui buvo atlikta operacija.<br>T.Bauro nuotr.
Kaip sakė R.Žemaitaitis, K.Pūkui buvo atlikta operacija.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2017, 12:11 PM, atnaujinta Sep 14, 2017, 1:34 PM

Seimo narys „valstietis“ Antanas Baura įregistravo nutarimą, kuriuo prašomą pavesti specialiajai tyrimo komisijai tyrimą atlikti iki šių metų gruodžio 15-osios.

Nors kai kurie Seimo nariai įtaria, kad K.Pūkas taip gali vengti prarasti neliečiamybę, jo kolegos tikina, kad parlamentarą iš tikro pakirto liga, o valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) nariai mano, kad sprendimą dėl K.Pūko ateities Seime galima priimti tik jam grįžus po ligos.

„Šiandien (ketvirtadienį – Aut.) Seime pateiktas nutarimas, siūlantis pratęsti Kęstučio Pūko tyrimą iki gruodžio 15 dienos. Mat Kęstutis serga. Kaip ir prieš vasarą kol dar vyko posėdžiai. Kokia netikėta liga. Juk vasarą atrodė visai sveikas kai protestavo Kauno gatvėse“, - socialiniame tinkle ironizavo konservatorė Gintarė Skaistė.

Siūlo gerbti ir laukti

Tuo tarpu premjeras Saulius Skvernelis mano, kad kiekvienas žmogus turi turėti galimybę apsiginti. „Yra bendri principai, kad esant nedarbingumui turėtų būti užtikrinta galimybė savo poziciją atstovėti. Aš negaliu daryti tokios prielaidos, kad jis slapstosi“, - kalbėjo ministras pirmininkas.

Didžiausios Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis taip pat teigė, kad jei žmogus serga, jam buvo daroma operacija ir vyksta sveikimo procesas, sprendimai turi būti priimami tik jam grįžus.

„Jokių abejonių nėra, kad jis iš tikro buvo operuotas ir vyksta reabilitacija. Diskusijos Seime nekyla. Jeigu čia būtų simuliacija, tada taip, bet jokios simuliacijos čia nėra“, - sakė R.Karbauskis ir pridūrė, kad su K.Pūku paskutiniu metu nekalbėjo.

Parlamento vadovas Viktoras Pranckietis sakė, kad kaip vertino situaciją skandalo pradžioje, taip vertina ir dabar: „Iš karto jam sakiau, kad gal jūs išeikite pats. Manau, kad tuos pačius žodžius galėčiau patvirtinti ir dabar.“

Priešingai nei partijos kolegos, V.Pranckietis mano, kad K.Pūko stovykla ieško procedūrinių galimybių užtęsti tyrimo procesą.

Mano, kad tai - sutapimas

Buvęs K.Pūko frakcijos kolega Petras Gražulis teigė, kad politiko sveikatos ir asmeninio gyvenimo nesekė, o ir komentuoti nieko negalintis, nes nėra gydytojas. Paklausus, ar jis nebando apginti ar pridengti draugo, P.Gražulis patikino: „Patikėkite, aš ne gydytojas. Jei būčiau – tada galėčiau pakomentuoti.“

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos, kuriai iki seksualinio priekabiavimo skandalo priklausė K.Pūkas, seniūnas Remigijus Žemaitaitis patvirtino, kad Seimo nariui buvo atlikta peties operacija. Tačiau politikas mano, kad K.Pūko liga vykstant tyrimui yra paprasčiausias sutapimas.

„Aš šių dalykų nesiečiau. Teisiškai jis absoliučiai nieko neišvengia“, - sakė R.Žemaitaitis. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.