Petro Gražulio „Lexus“ kliudė moterį su kūdikiu ir pasišalino iš įvykio vietos

Seimo narys Petras Gražulis vėl pakliuvo į nemalonią situaciją su automobiliu. Šįkart „Lexus“ automobilį vairavęs parlamentaras kliudė vaikišką vežimėlį stūmusią mamą ir pasišalino iš įvykio vietos.

 P.Gražulis.<br> R.Danisevičius.
 P.Gražulis.<br> R.Danisevičius.
Petras Gražulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Petras Gražulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 17, 2017, 12:03 PM, atnaujinta Sep 17, 2017, 1:57 PM

Apie įvykį pranešimas gautas šeštadenio vakarą 20 val. 30 min. Buvo pranešame, kad Vilniuje, Gedimino pr. moteris ėjo su vaikišku vežimėliu, o ją kliudė pravažiuojantis automobilis „Lexus GS450H“, kuris iš įvykio vietos pasišalino.

Paaiškėjo, kad minėtas automobilis priklauso Seimo nariui P. Gražuliui (g. 1958 m.). Moteris medikų pagalbos atsisakė. Automobilis buvo rastas Seimo viešbučio aikštelėje, neapgadintas. 21 val. 11 min. P.Gražulis priėjo prie policijos pareigūnų po to, kai jam buvo paskambinta į mobiliojo ryšio telefoną. Nustatyta, kad jis buvo blaivus (0,00 promilių).

„Nesuprantu, kodėl jūs čia darote tragediją? Nieko rimto neįvyko, moterį kliudė tik automobilio veidrodėlis“, – telefonu lrytas.lt sakė P. Gražulis.

Politiko teigimu, incidentas įvyko išvažiuojant iš Rotundo gatvės į Gedimino prospektą. „Mugėje dirbantys žmonės krovėsi daiktus, per juos aš nepastebėjau, kad automobilis kliudė moterį. Aš neturiu jos telefono numerio, todėl dabar labai atsiprašau“, – apgailestavo Seimo narys.

P. Gražulio teigimu, pareigūnai jam pranešė, kad moteris pretenzijų neturėjo, tiesiog norėjo įsitikinti, ar automobilio vairuotojas blaivus.

Gegužę P.Gražulis kliudė kitą automobilį ir taip pat iš įvykio vietos pasišalino. Tiesa, niekas nenukentėjo ir „Opel Astra“ apgadinimai minimalūs, todėl ši istorija kelia daug klausimų.

Liudininkų teigimu, Gynėjų gatvėje prabangus automobilis „Lexus“ kliudė kitą automobilį „Opel Astra“ ir nuvažiavo. Žmonės pastebėjo, kad prie „Lexus“ vairo sėdėjo P.Gražulis.

Liepos mėnesį P.Gražulis turėjo bėdų dėl dukters nesutarimų su kelių policija. Kilus įtarimų dėl šio parlamentaro interesų konflikto Seimas nesiryžo švelninti kai kurių bausmių už kelių eismo taisyklių pažeidimus, įsigaliojusių nuo metų pradžios.

Paskutinę pavasario sesijos dieną Seimas buvo užsimojęs skubos tvarka priimti Administracinių nusižengimų kodekso pataisas ir sušvelninti dalį bausmių, numatytų už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Tačiau politikų skuba sukėlė įtarimų Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) – ji Seimui pateikė išvadą, kad svarstomas projektas naudingas vienam asmeniui, parlamentaro P.Gražulio dukteriai Marijai Šalaševičienei.

STT duomenimis, gegužės 11-ąją ji pažeidė Kelių eismo taisykles – kirto horizontaliojo žymėjimo ištisinę liniją, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir lenkė priekyje važiuojančius automobilius.

Už šį pažeidimą M.Šalaševičienei buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir nurodyta sumokėti pusę baudos (170 eurų), taip pat trims mėnesiams atimta teisė vairuoti transporto priemonę.

STT teigimu, M.Šalaševičienė atsisakė mokėti jai skirtą baudą. Pareigūnai padarė prielaidą, kad politiko dukra taip pasielgė gal vildamasi, kad bus pakeistas jai nenaudingas teisinis reguliavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.