Premjeras prabilo apie Vytenį Andriukaitį: mūsų šalies saugumo tai tikrai nestiprina

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad Eurokomisaro Vytenio Povilo Andriukaičio pasisakymai apie Astravo atominės elektrinės situaciją, Lietuvos saugumo visai nestiprina.

 Kritikos eurokomisarui negaili ir premjeras.<br> lrytas.lt fotomontažas. 
 Kritikos eurokomisarui negaili ir premjeras.<br> lrytas.lt fotomontažas. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2017, 7:55 AM, atnaujinta Sep 19, 2017, 11:32 AM

Praėjusią savaitę, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas ir frakcijos seniūnas, Gabrielius Landsbergis, išplatino kreipimasį į premjerą. Kuriame aiškiai išdėstoma, kad eurokomisaro V.P.Andriukaičio pozicija prasilenkia su Lietuvos ir yra artimesnė Kremliui.

Premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad šis kreipimasis jį jau pasiekė.

„Taip, pasiekė. Pažiūrėjau pasisakymus rusų kalba spaudoje. Jeigu nėra interpretacijų, tenka nusistebėti, nes Seimo ir Vyriausyvės pozicija Astravo klausimu yra labai aiški. Kalbame garsiai ir daug, kad tiek Europos sąjunga, tiek kitos kaimyninės valstybės suprastų, kokia yra grėsmė. Tai čia tikrai nėra šalies interesų gynimas“, – „LRT radijo“ eteryje antradienio rytą sakė premjeras.

„Tokie pasisakymai, švelniai tariant, tikrai nestiprina pozicijų, kalbant apie mūsų saugumą“, – eurokomisaro pasisakymą kritikavo S.Skvernelis. .

Konservatorių lyderis skatino premjerą inicijuoti eurokomisaro atšaukimo procedūrą. Tačiau, anot premjero, ji neįvyks.

„Yra numatytos procedūros, gali būti būti nutraukti komisaro įgaliojimai, bet atšaukimo mechanizmo numatyto nėra. Tai apie tai kalbėti ir nereikėtų“, – situaciją komentavo premjeras.

Kritikuoja energetinę nepriklausomybę

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad šio kreipimosi priežastis – leidinyje „Ekspress nedelia“ paskelbtas interviu „Visuomenėje vis daugiau individualizmo ir egoizmo“, kuriame eurokomisaras teigia, kad Lietuvos užsienio politika skatina visuomenės baimę, kad santykiuose su Rusija stokojama ekonominės logikos ir apskritai, kad valstybės požiūryje į Rusiją politika yra painiojama su ekonomika.

Taip pat interviu priekaištaujama dėl Lietuvos reiškiamų protestų dėl branduolinės saugos ir tarptautinių konvencijų pažeidimų Astrave statant atominę elektrinę, nes esą baltarusiai daugiau nei kiti patyrė išbandymų dėl Černobylio katastrofos pasekmių ir dėl to yra labiau nei visi kiti susirūpinę statomos atominės elektrinės saugumu. Tame pačiame interviu V. Andriukaitis kritikuoja oficialią Lietuvos energetinės nepriklausomybės politiką, kaip vėlgi neekonomišką, atskiras šios politikos dalis vadina „idiotizmu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.