Gintautas Paluckas pasisakė apie Astravo AE: „Tik nereikia kvailinti žmonių“

Prie pat Lietuvos sienos dygstanti Astravo atominė elektrinė ir toliau kelia nerimą. Atominiu monstru vadinamas projektas žingsnis po žingsnio artėja prie pabaigos. Lietuvos politikai vienbalsiai kartoja, kad elektrinė kelia pavojų, o iš jos kalbėti apie galimą elektros pirkimą – nevalia.

G.Paluckas pasisakė apie Astravo AE.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
G.Paluckas pasisakė apie Astravo AE.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2017, 9:12 AM, atnaujinta Sep 20, 2017, 9:23 AM

Socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas trečiadienio ryte pažėrė kritikos, sakantiems, kad reikia imtis veiksmų dėl Astravo, tačiau nieko konkretaus nedarantiems.

Pasak G.Palucko, yra daugybė politinių priežasčių, dėl kurių galima nepirkti elektros energijos iš būsimo Astravo elektrinės, bet nei viena iš jų nėra susijusi su elektrinės statybos ar jos veiklos saugumu.

„Va taip tiesiog. Ir nereikia žmonių kvailinti. Tai tas pats, kas autostrados asfaltą pienu laistyti ir visiems aiškinti, jog darai tai tam, kad žolė neaugtų

Čia tas atvejis, kai mažai ką gali padaryti, bet kažką daryti reikia, nors tas kažkas, apart politinio pareiškimo, daugiau jokios įtakos problemos sprendimui neturi.
Šiandien Astravo elektrinė yra lygiai taip pat potencialiai nesaugi, kaip ir iki sprendimo nepirkti elektros energijos.

Todėl klausimas vis dar „kabo" - ką siūlo Vyriausybė, kad būtų užtikrintas ar teigiamai įtakotas elektrinės saugumas?“, - socialiniame tinkle rašė socialdemokratų pirmininkas G.Paluckas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.