Tadas Langaitis: „Gintautas Paluckas nusiėmė kaukę ir parodė „bradauskišką“ veidą“

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Tadas Langaitis negailestingai sukritikavo socialdemokratų partijos pirmininko Gintauto Palucko pareiškimą, kad nereikia kvailinti žmonių, kalbant apie Astravo atominės elektrinės saugumą.

 Konservatorius Gintautą Palucką dėl pasisakymų apie Astravo AE, sulygino su Broniumi Bradausku.<br> lrytas.lt fotomontažas.
 Konservatorius Gintautą Palucką dėl pasisakymų apie Astravo AE, sulygino su Broniumi Bradausku.<br> lrytas.lt fotomontažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2017, 10:43 AM, atnaujinta Sep 20, 2017, 10:51 AM

T.Langaitis tokį socialdemokrato pareiškimą išvadino tiesiog „bradauskiško“ veido parodymu.

„Modernusis ir naujus vėjus į socdemų stovyklą ketinęs atnešti Paluckas nusiėmė kaukę ir parodė bradauskišką veidą. Anot Palucko, keldami klausimus dėl Astravo saugumo, mes kvailiname žmonės, pilam pieną ant asfalto. Lietuva svaidosi kažkokiais politiniais pareiškimais, kažkokiais nutarimais nepirkti elektros, kurie, pagal Palucką, neturi jokios įtakos problemos sprendimui. Tokia pačia logika galima būtų klausti, ar verta taikyti ekonomines sankcijas Rusijai, juk tai nepadeda iš esmės pakeisti agresyvios Rusijos užsienio politikos“, – socialiniame tinkle „Facebook“ G.Palucko pareiškimą kritikavo T.Langaitis.

Politiko nuomone, G.Paluckas arba nesupranta diplomatijos, arba tęs seną socialdemokratišką politikos liniją.

„Arba Paluckas visiškai nesupranta diplomatijos, politinių pareiškimų simbolikos ir svarbos, arba tiesiog ketina tęsti seną socdemišką liniją, kai strateginių valstybės saugumo klausimų kėlimas laikomas nepragmatišku požiūriu ir paranoja“, – sakė T.Langaitis.

Anksčiau trečiadienį G.Paluckas savo socialiniame tinkle „Facebook“ išplatino viešą pranešimą, kuriuo sukritikavo politikų norą daryti bet ką, nors veiksmai įtakos sprendimams neturi.

„Va taip tiesiog. Ir nereikia žmonių kvailinti. Tai tas pats, kas autostrados asfaltą pienu laistyti ir visiems aiškinti, jog darai tai tam, kad žolė neaugtų. Čia tas atvejis, kai mažai ką gali padaryti, bet kažką daryti reikia, nors tas kažkas, apart politinio pareiškimo, daugiau jokios įtakos problemos sprendimui neturi. Šiandien Astravo elektrinė yra lygiai taip pat potencialiai nesaugi, kaip ir iki sprendimo nepirkti elektros energijos.

Todėl klausimas vis dar „kabo“ – ką siūlo Vyriausybė, kad būtų užtikrintas ar teigiamai įtakotas elektrinės saugumas?“, – socialiniame tinkle rašė socialdemokratų pirmininkas G.Paluckas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.