Birutė Vėsaitė kirto Algirdui Butkevičiui ir pagyrė Saulių Skvernelį

Socialdemokratai, panašu, pykstasi ne tik su kitomis partijomis, bet ir tarpusavyje. Šeštadienį vykusiame partijos tarybos posėdyje buvusi Seimo narė ir ministrė Birutė Vėsaitė leptelėjo kai ką, kas įsiutino buvusį partijos pirmininką, premjerą ir dabartinį Seimo narį Algirdą Butkevičių.

 B.Vėsaitė pasisakė apie esamos ir buvusios Vyriausybių darbą.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 B.Vėsaitė pasisakė apie esamos ir buvusios Vyriausybių darbą.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2017, 12:37 PM, atnaujinta Sep 23, 2017, 3:17 PM

Stojusi kalbėti prieš kolegas buvusi Seimo narė ir ministrė Birutė Vėsaitė pareiškė, kad ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio vedama 17-oji Vyriausybė yra labiau socialiai orientuota, nei ta, kuriai vadovavo A.Butkevičius.

„Galbūt būsiu nepopuliari, tačiau manau, kad nėra rimtų argumentų ir priežasčių, dėl kurių šiandien reikėtų išeiti iš koalicijos.

Ir pasakysiu kodėl - šita Vyriausybė, kurios dalimi esame mes, yra labiau socialiai orientuota Vyriausybė negu buvo Butkevičiaus Vyriausybė. Pripažinkime šitai", - kalbėjo B.Vėsaitė.

Anot jos, apie tai galima spręsti dėl keliamos minimalios algos, didinamų pensijų, didesnė parama socialiai remtiniems žmonėms. „Ar tai ne mūsų rinkėjas, kuris priklauso nuo valdžios malonės?" - klausė socialdemokratė.

Ji sakė pritarianti, kad didžiųjų koalicijos partnerių LVŽS bendravimas su socialdemokratais, yra bjaurus ir nepateisinamas, reikia daugiau diskusijų. Taip pat teigė, kad frakcijos nariai yra teisingame kelyje.

Suskubo atsikirsti

Išgirdęs tokius žodžius kalbėti suskubo pats A.Butkevičius. Nors pagal sąrašą ir nebuvo jo eilė kalbėti, pirmininkas G.Paluckas leido jam pasisakyti be eilės. Iš karto buvo matyti, kad tokie bendrapartietės žodžiai ekspremjerą įsiutino.

„Man labai keista, kai kalbama, kad praeitą Vyriausybė nebuvo socialiai orientuota. Birute, kiek kartų, jums būnant ministre, buvo pakelta minimali alga. Penkis. Aš dar norėčiau pažiūrėti, kuri Vyriausybė per kadenciją minimalią algą pakels penkis kartus“, - pyko A.Butkevičius.

Jis toliau vardijo, kad jo buvusi Vyriausybė padidino NPD keturis kartus, o kai kurie socialiniai dalykai kentėjo, nes reikėjo kompensuoti pensijas. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.