Socialdemokratai svarsto aukoti Ūkio ministeriją

Socialdemokratai neatmeta galimybės atsisakyti Ūkio ministerijos, kuriai kol kas vadovauja jų deleguotas ministras. Ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius pareiškė, kad nekeičia pozicijos ir pritardamas partijos tarybos valiai atsisako ministro portfelio. Vadinasi, valdantieji turi priimti sprendimą dėl to, kas užims šį postą.

Socialdemokratai svarsto atsisakyti Ūkio ministerijos.<br>T.Bauro nuotr.
Socialdemokratai svarsto atsisakyti Ūkio ministerijos.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2017, 10:08 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 12:47 PM

Ketvirtadienį Seime ministras pirmininkas Saulius Skvernelis prasitarė, kad gali įvykti mainai – socialdemokratai gali atsisakyti ūkio ministerijos už pažadėtą komiteto pirmininko kėdę.

„Kol yra koalicija, logiška, kad kalbėsimės su kolegomis frakcijoje dėl kandidatų. Bet jei bus kitokie sprendimai, bus daroma kitaip. Gali būti taip, kad socialdemokratai norės turėti Seimo komiteto vadovą, o ne ministrą. Kol kas ministras dirba“, – žurnalistams sakė S.Skvernelis.

Tuo metu socialdemokratų frakcijos seniūnas Andrius Palionis pareiškė, kad vyksta kalbos ne tik dėl komiteto pirmininko kėdės, bet ir dėl to, kad socialdemokratai gali perimti Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai šiuo metu vadovauja „valstiečių“ deleguotas Linas Kukuraitis. Nors darbą šioje ministerijoje socialdemokratai laikė prioritetu, jos atsisakė po Seimo rinkimų besiderėdami su LVŽS dėl koalicijos sutarties.

„Šnekamės ir svarstome. Galiu dar truputį nieko nesakyti? Iš esmės, kaip dabar yra susidėlioję, jei „valstiečiai“ turi Ekonomikos komitetą, mes turime Ūkio ministeriją. Yra visokių mąstymų. Ir gal, kad kitą ministeriją. Dar svarstome“, – naujienų portalui lrytas.lt mįslingai kalbėjo A.Palionis.

Tiesa, kiek vėliau premjeras tvirtino, kad keisti kokius nors šiuo metu esančius ministrus nemato priežasčių. Tad greičiausiai, jei įvyktų mainai, socialdemokratams atitektų vieno iš komitetų pirmininko postas.

Apie planą nieko nežino

Vienas ryškiausių socialdemokratų frakcijos veidų, pasisakęs prieš frakcijų koaliciją, Algirdas Sysas teigė, kad jokių kalbų frakcijoje nebuvo ir apie planus atsisakyti Ūkio ministerijos išgirdo tik iš naujienų portalo lrytas.lt žurnalistų.

„Ne, kalbų tokių nebuvo. Čia seniūno improvizacija. Tokių kalbų tikrai nebuvo. Aš kol kas esu opozicijoje. Jeigu jie skirs postą opozicijos atstovui, tada kalbėsimės“, – sakė A.Sysas.

Kol kas dar pareigas einantis ministras M.Sinkevičius sprendimą trauktis iš posto priėmė po to, kai šeštadienį partijos taryba nusprendė nutraukti koalicijos sutartį su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS).

Jis nuomonės nepakeitė ir po to, kai prieštaraudama partijos valiai Seimo socialdemokratų frakcija nusprendė su „valstiečiais“ sudaryti frakcijų koaliciją.

Socialdemokratai šiuo metu yra delegavę tris ministrus: Užsienio reikalų ministerijai vadovaujantį Liną Linkevičių, teisingumo ministrę partijai nepriklausančią Mildą Vainiutę ir M.Sinkevičių. Tiek M.Vainiutė, tiek L.Linkevičius pareiškė ministrų portfelių neatsisakantys, o užsienio reikalų ministras siekdamas išsaugoti postą priėmė sprendimą palikti socialdemokratų partiją.

Apie galimus mainus nieko negirdėjo ir Algirdas Butkevičius: „Tokios informacijos neturiu, tik girdžiu iš kitų Seimo narių tokius klausimus. Gal jie galvoja apie kažkokius planus, bet frakcijoje apie tai nebuvo svarstoma ir seniūnas mūsų tikrai neinformavo.“

Jis neatmetė, kad „valstiečių“ vadovybė gali kalbėtis tuo klausimu su A.Palioniu, tačiau man, kad su frakcija apie tai kol kas nekalbėta, nes nėra konkretumo.

Jei nutiktų taip, kad socialdemokratai perimtų Ekonomikos komitetą, A.Butkevičius sakė manantis, kad svarbiausia, jog šias pareigas eitų kompetentingas žmogus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.