Andrius Palionis: jaučiu, kad sprendimas bus šalinti iš partijos

Valdančiąją daugumą remiančios Seimo Socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos seniūnas Andrius Palionis prognozuoja, kad partijos Etikos ir procedūrų komisija siūlys šalinti iš partijos jos tarybos sprendimui nepaklususius Seimo narius.

 Politikas prognozuoja, kad jo vadovaujama frakcija išliks, tačiau, koks jos gali būti pavadinimas, jis nesiėmė spėlioti.<br> T.Bauro nuotr.
 Politikas prognozuoja, kad jo vadovaujama frakcija išliks, tačiau, koks jos gali būti pavadinimas, jis nesiėmė spėlioti.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jadvyga Bieliavska (ELTA)

Oct 3, 2017, 1:38 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 1:40 PM

"Jaučiu, kad jų sprendimas bus šalinti", - antradienį po susitikimo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderiu Ramūnu Karbauskiu ir Premjeru Sauliumi Skverneliu žurnalistams sakė A. Palionis.

Politikas prognozuoja, kad jo vadovaujama frakcija išliks, tačiau, koks jos gali būti pavadinimas, jis nesiėmė spėlioti.

"Realiai mes patys pasakėme, kad jeigu išmes, mes liekame ta frakcija, kuri esame. Yra tiktai klausimas dėl tų žmonių, kurie nebalsavo arba nepritarė mūsų pozicijai. Manau, kad jie suburs naują frakciją. (...) Kai išmes, tada pavadinimą ir pasakysime, galbūt bus ir kitas", - sakė A. Palionis.

Jo teigimu, frakcijos nariai yra vieningi, šiuo metu 14 frakcijos narių remia Vyriausybę.

A. Palionis sako, kad jo frakcija turėtų siūlyti kandidatą į ūkio ministro postą, tačiau buvo pasiūlyta partneriams pagalvoti ir apie ministerijų mainus.

"Pasiūlėme pagalvoti partneriams, kad norėtume pasikeisti ministerijomis, kaip kalbėjau praėjusią savaitę, į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją", - sakė A. Palionis. Jo teigimu, kandidatų eiti šias pareigas yra - jie yra iš Seimo ir ne iš Seimo.

A. Palionis neatmeta galimybės, kad Socialdemokratų partija ateityje gali skilti. "Manau, kad procesas šitas taip toli pažengęs, kad natūraliai skils dalis partijos ir prisijungs prie mūsų", - sakė A. Palionis.

Premjeras S. Skvernelis po susitikimo sakė, kad apie postų dalybas su socialdemokratais nebuvo kalbama. "Nieko nekalbėjome apie postų dalybas, nes iki spalio 13 d. dirba ūkio ministras ir nėra prasmės apie tai kalbėti", - sakė Vyriausybės vadovas.

Jo teigimu, šiuo metu Socialdemokratų partijos frakcijoje yra 19 narių, bet po Socialdemokratų partijos sprendimų šis skaičius gali keistis.

"Mes laikome, kad yra 19 Socialdemokratų frakcijos narių, ir jie yra šiandien koalicijoje. Matyt, sprendimai, kuriuos priiminės partija, gali pakoreguoti visaip", - svarstė S. Skvernelis.

Į klausimą, ar Vyriausybę remiantys socialdemokratai gali būti pakviesti į "valstiečių" frakciją, Premjeras atsakė, kad "nebuvo tokių kalbų".

Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis kol kas nekalba apie tai, kad socialdemokratai galėtų papildyti jo vadovaujamą frakciją.

"Jie nėra tokio noro išreiškę. Aš manyčiau, koks bebūtų sprendimas partijoje, tikriausiai vis tiek liks atskira frakcija, nes iš tikrųjų yra ir patalpos frakcijos, ir tam tikra struktūra frakcijos. Aš nemanau, kad to būtų naudinga atsisakinėti", - svarstė R. Karbauskis.

Jis neatsakė į klausimą, ar Ūkio ministerija turėtų priklausyti "valstiečiams" ar socialdemokratams. "Mes sprendimo nesame jokio priėmę, Premjeras apsispręs", - sakė R. Karbauskis.

Kol kas neplanuojama, anot jo, jokių pasikeitimų ir Seimo komitetų vadovybėje, nes "proporcijos šiuo metu tokios pačios".

R. Karbauskio teigimu, su Socialdemokratų frakcijos vadovybe antradienį buvo aptarti darbiniai klausimai, darbai, kuriuos būtina padaryti.

Kaip jau skelbta, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos ir Socialdemokratų partijos frakcijos, atsižvelgdamos į susidariusią politinę situaciją ir siekdamos tęsti šios kadencijos Seime pradėtus darbus, sudarė LVŽS ir LSDP frakcijų koaliciją.

Abiejų frakcijų seniūnų - R. Karbauskio ir A. Palionio - pasirašytame dokumente išreiškiama tolesnė parama XVII Vyriausybės programai ir veiklai.

LSDP tarybai nusprendus nutraukti koalicijos sutartį su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga LVŽS, Seimo socialdemokratų frakcija balsavo už sprendimą sudaryti frakcijų koaliciją su LVŽS frakcija pagal Seimo Statutą. Už tokį sprendimą buvo 10 frakcijos narių, prieš buvo 4 frakcijos nariai, 1 susilaikė.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.