Saulius Skvernelis: socialdemokratai gautų kitą ministeriją, tačiau su viena sąlyga

Prieš partijos sprendimą trauktis iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“ ėję Seimo socialdemokratai prakalbo apie norą atsisakyti Ūkio ministerijos, kuriai vadovauti jie buvo delegavę Mindaugą Sinkevičių.

Saulius Skvernelis pajuokavo apie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos likimą. <br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis pajuokavo apie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos likimą. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2017, 5:20 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 5:28 PM

Vietoje šios ministerijos, jie norėtų perimti Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją, kurios vadovo kėdėje sėdi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) deleguotas Linas Kukuraitis.

Apie tai paklaustas premjeras Saulius Skvernelis juokavo, kad apie tai būtų galima svarstyti, jei tapti ministru ir prisiimti atsakomybę sutiktų socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

„Svarstytume tokią galimybę“, – tarsi juokais, tarsi rimtai atsakė ministras pirmininkas.

„Jei tai yra labai svarbu, nors ministrui L.Kukuraičiui neturiu jokių priekaištų, jis tikrai dirba ir dirbs toliau savo pozicijoje, bet jei mūsų partneriai labai norėtų ir jei partijos pirmininkas prisiimtų atsakomybę ir pasiryžtų šitam iššūkiui, svarstyti būtų galima viską“, – kalbėjo premjeras.

Tačiau naujienų portalas lrytas.lt primena, kad norą mainytis ministerijomis išreiškė ne G.Paluckas ar jį palaikantieji socialdemokratai, o Seime esanti frakcija, kuri priešindamasi partijos tarybos sprendimui su LVŽS sudarė frakcijų koaliciją.

Paklaustas, ką skirtų ūkio ministru, S.Skvernelis surimtėjo ir teigė, kad kol kas dar reikėtų palaukti, nes šios ministerijos vadovo skyrimas vis dar yra socialdemokratų žinioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.