Premjeras apie „valstiečių“ ir pabėgusių socialdemokratų susijungimą nekalba

Šeštadienį aštuoni socialdemokratai nusprendė, kad nelauks, kol bus išmesti iš partijos ir patys paliko LSDP gretas, o Antanas Vinkus buvo išmestas iš partijos.

Premjeras tikino, kad apie LVŽS ir socialdemokratų frakcijų susijungimą nėra kalbama.<br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras tikino, kad apie LVŽS ir socialdemokratų frakcijų susijungimą nėra kalbama.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2017, 3:13 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 3:24 PM

Apie tokį įvykių posūkį paklaustas premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad dabar jau buvę socialdemokratų partijos nariai toliau dirbs Seime kaip ir dirbo anksčiau, tačiau apie tai, kad jie galėtų prisijungti prie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos, kalbama nėra.

„Aš matau labai paprastai, kad tie socialdemokratų partijos nariai, kurie susibūrė į socialdemokratų frakciją, jie yra pasirašę bendrą veiklos deklaraciją su LVŽS frakcija ir sėkmingai darbuosis Seime, vykdymai bendrą Vyriausybės programą. Ketinimo prisijungti nėra“, – sakė S.Skvernelis.

Tiesa, jis pridūrė, kad būtinybės jungtis frakcijoms nėra, nes 9 buvę socialdemokratų partijos nariai gali sudaryti savo atskirą frakciją.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad skandalas socialdemokratų gretose kilo po to, kai partijos taryba balsuodama nusprendė, kad jiems su LVŽS nepakeliui, todėl turi būti nutraukta koalicijos sutartis.

Didžioji dalis iš 17 socialdemokratų frakcijos narių su „valstiečiais“ pasirašė frakcijų koalicijos sutartį, tai nutraukiant partijų bendradarbiavimą, bet tęsiant jų frakcijų Seime bendrą darbą.

Toks frakcijos narių elgesys papiktino partijos tarybą. LSDP Etikos ir procedūrų komisija davė laiko frakcijos nariams atsiimti parašus, tačiau jie to nepadarė.

Dėl šios priežasties spręsta dėl jų pašalinimo iš partijos. 8 Seimo nariai pašalinimo nelaukė ir pasitraukė patys, vienas jų – Antanas Vinkus – buvo išmestas.

Tarp pasitraukusiųjų yra buvęs premjeras ir partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius, Juozas Bernatonis, Gediminas Kirkilas, Rimantė Šalaševičiūtė, Irena Šiaulienė, frakcijos seniūnas Andrius Palionis, Artūras Skardžius, Rimantas Sinkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.