Viktoras Pranckietis: „Postus dalinsimės tik po biudžeto priėmimo“

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad kol kas „valstiečiai“ net nesuka galvos dėl naujo posto išdalinimo Seime, pasikeitus keliems valdančiosios daugumos dalyviams. Jo teigimu, tai aiškės tik kai bus priimtas kitų metų biudžetas. Kuris, anot Seimo pirmininko, ir parodys, kad yra tikroji valdančioji dauguma, „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ trečiadienio ryte sakė V.Pranckietis

Viktoras Pranckietis: „Postus dalinsimės tik po biudžeto priėmimo“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Viktoras Pranckietis: „Postus dalinsimės tik po biudžeto priėmimo“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2017, 8:37 AM

„Kol kas dar nieko nenorime judinti, nes šiuo metu svarbiausias dalykas yra biudžetas. Jis bus pateiktas rytoj ir balsavimas parodys, ar kalbame dabar apie mažumos, ar normaliomis sąlygomis veikiančią Vyriausybę“, – sakė Seimo pirmininkas.

Jo teigimu, panašios pozicijos laikosi ir partijos tarybos sprendimui paklusę socialdemokratai. „Algirdas Sysas sakė, kad dabar elgsis labai rimtai ir padės biudžeto klausimais, nebus tokio aiškaus skilimo“, – sakė V.Pranckietis, dar pridurdamas, kad pačiai socialdemokratų partijos frakcijai tarpusavyje reikia išsiaiškinti.

Jo teigimu, partijoje likę socialdemokratai neturėtų labai stipriai pasitikėti jų turima galia Seime. „Jų frakcija yra labai trapi. Jie bus opozicija, bet aš kritikuos savo pačių programą? 7 žmonės Seime yra pati ta riba, o dėl vieno dar reikia sulaukti Konstitucinio teismo sprendimo. Ir taip lengvai tas skaičius reikalingas frakcijai gali būti peržengtas“, – apie Mindaugą Bastį kalbėjo Seimo pirmininkas.

„Tai tada ir pažiūrėsime, dabar priimsime biudžetą, o postai tikrai nėra pati aktualiausia problema šiandien“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė Seimo pirmininkas.

Iš partijos pasitraukus su partijos sprendimu nesutikusius socialdemokratus, iki šiol lieka neaišku, kokiomis sąlygomis veiks socialdemokratų frakcija. Iš partijos šeštadienį pasitraukęs Gediminas Kirkilas frakcijai siūlo nesitraukti ir dirbti „dvejais frontais“: viena dalis opozicijoje, kita – su „valstiečiais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.