Iš garsaus tyrimo vandens parke liko tik purslai

Kol prokurorai įsitikino, kad kvietimai svečiams ir reklama – ne nusikaltimas, o verslo dalis, prireikė dvejų metų. Bet panaikinę keistus įtarimus Druskininkų vandens parko vadovui jie bando toliau kabinėtis.

Nors tyrėjai neriasi  iš kailio, jiems niekaip nepavyksta surasti nusikaltimų pėdsakų Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centre „Aqua“.
Nors tyrėjai neriasi iš kailio, jiems niekaip nepavyksta surasti nusikaltimų pėdsakų Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centre „Aqua“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Oct 25, 2017, 2:19 PM

Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro „Aqua“ direktorius Edmundas Antanaitis šią savaitę iš prokuratūros sulaukė dviejų žinių.

Pareigūnai panaikino septynis šiam verslininkui pareikštus įtarimus, bet įteikė du naujus.

Prieš dvejus metus E.Antanaitį sulaikę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai skubėjo paskelbti turintys įtarimų, kad vandens parko vadovas galėjo piktnaudžiauti tarnyba.

Sveikatinimo ir poilsio centro „Aqua“ dalininkė yra ir Druskininkų savivaldybė, todėl pareigūnams esą kilo įtarimų, kad neteisėtai buvo naudojamos savivaldybės lėšos ir turtas.

Per dvejus metus daugybę dokumentų patikrinę ir jokių nusikaltimų neįžvelgę pareigūnai E.Antanaičiui pareiškė du naujus įtarimus.

„Pareigūnai aptiko du netinkamai užpildytus talonus, nors per metus jų užpildome tūkstančius“, – apie naujus įtarimus dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo kalbėjo E.Antanaitis.

Per dvejus metus vandens parko darbuotojai pareigūnams pateikė kelis tūkstančius įvairių dokumentų, o juos rinkdami sugaišo daugybę laiko.

Tačiau tai – tiktai dalis ilgo tyrimo padarytos žalos. Pradėjus šį tyrimą buvo skelbiama, kad Druskininkų poilsio ir sveikatinimo centre bei viešbutyje „Flores“ nemokamai pramogauja politikai.

E.Antanaitis tvirtino, kad nieko panašaus nebuvo: „Kai prasidėjo tyrimas, viešbutis „Flores“ dar nebuvo eksploatuojamas. Apžiūrėti dar nebaigtų įrengti apartamentų buvo užsukęs tik Druskininkų meras.“

Skaičiuojama ir finansinė užsitęsusio tyrimo žala.

„Dėl sugadinto įvaizdžio vandens parko mes negalėjome reklamuoti kartu su viešbučiu.

Užsisakyti kambarius lankytojams siūlėme tik per viešbučių rezervacijos svetaines internete, kuriomis dažniausiai naudojasi tik užsieniečiai“, – aiškino E.Antanaitis.

Centro „Aqua“ direktorius turėjo vilčių, kad į sveikatingumo ir poilsio kompleksą investuotos lėšos atsipirks per trejus metus, tačiau užsitęsus tyrimui manoma, jog tam prireiks šešerių metų.

Tyrimas dėl ne vieną verslo apdovanojimą gavusio vandens parko veiklos stebina ir Druskininkų merą Ričardą Malinauską: „Europoje per 70 procentų vandens parkų yra palaikomi ir išlaikomi savivaldybių.

Druskininkų vandens parkas iš mūsų negauna nė cento. Negana to, dar padeda miestui organizuoti renginius, pasipuošti šventėms.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.