Solistą bando tildyti valdančiųjų duetas

Kultūros ministerijos vadovybę nuolat kritikuojantis šešėlinis konservatorių kultūros ministras Seimo narys Vytautas Juozapaitis gavo porą atsakomųjų valdančiųjų smūgių.

Nacionalinės premijos laureatas dainininkas V.Juozapaitis ir tapęs parlamentaru nepamiršta scenos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Nacionalinės premijos laureatas dainininkas V.Juozapaitis ir tapęs parlamentaru nepamiršta scenos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Oct 25, 2017, 6:41 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 6:42 AM

Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją dėl galimo V.Juozapaičio nusižengimo Seimo statutui ir Konstitucijai.

„Valstietei“ užkliuvo tai, kad politikas, operos solistas, dalyvavo Rygos festivalio iškilmingame koncerte ir už atliktą baritono partiją gavo 1100 eurų honorarą.

„V.Juozapaitis šiame koncerte dalyvavo 2017 metų birželio 21 dieną, tada, kai betarpiškai turėjo atlikti savo pareigas Seime: 2017 metų birželio 21 dieną Seime vyko Kultūros komiteto posėdis. Jį Rygoje uždarbiaujantis Seimo narys praleido.

Tokia situacija, kai Seimo narys darbo laiku, tuo metu, kai vyksta posėdžiai, išvažiuoja į užsienį uždarbiauti, nesirūpina savo tiesioginėmis pareigomis, nenurodo Seimo valdybai tikrųjų išvykos tikslų, yra apgailėtina.

Toks elgesys menkina žmonių pasitikėjimą valstybe, Seimu ir Seimo narių reputacija“, – pareiškė A.Širinskienė.

Anot Sveikatos reikalų komiteto vadovės, išvyka į Rygą nėra vienintelis epizodas, kai V.Juozapaitis užsiima kita nei Seimo nario veikla, – jis esą dalyvauja renginiuose, per kuriuos teikia konsultacijas, arba veda meistriškumo pamokas.

V.Juozapaitis patvirtino birželį dainavęs minėtame Rygos festivalio koncerte, o gautą honorarą deklaravęs. Politikas pabrėžė, kad į Latviją vykęs Seimo valdybos sprendimu.

Ši jo išvyka parlamento kanceliarijai nekainavo nė cento.

„Seimo pirmininkas dar pasakė, kad mums garbė, jog mums atstovauja, o ne klausimas, leisti ar neleisti“, – lrytui.lt sakė parlamentaras.

Be to, konservatorius priminė, jog ir Konstitucinis teismas, ir Seimo Etikos ir procedūrų komisija yra išaiškinę, kad kūrybinė veikla Seimo nariams leidžiama ir už ją galima gauti atlygį.

Pasak Seimo nario, jo veikla, susijusi su muzika, meistriškumo pamokomis, už kurias jis neima atlygio, nėra nuolatinė, kad ją būtų galima traktuoti kaip galimą Konstitucijos pažeidimą.

A.Širinskienės skundas dėl konservatoriaus – ne pirmasis. Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis pirmadienį Seimo etikos sargams V.Juozapaitį apskundė dėl esą atskleistos konfidencialios informacijos – kad kultūros viceministrė Gintautė Žemaitytė vadovauja konkurso komisijai, kuri turi atrinkti naują Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinį direktorių.

Paklaustas, kaip vertina tokius „valstiečių“ skundus, konservatorius atsakė, kad tai panašu į desperatiškus bandymus šmeižto ir šantažo būdu daryti įtaką opozicinės partijos nariui, nevengiančiam kritikuoti kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson ir jos komandos. (BNS, „Lrytas.lt“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.