Ramūnas Karbauskis apie ūkio ministrus: „Nėra kandidatūrų“

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ dalyvavęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigė pritariantis dvigubos pilietybės idėjai.

Ramūnas Karbauskis siūlo referendumą rengti kelias dienas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis siūlo referendumą rengti kelias dienas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2017, 8:25 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 9:06 AM

„Esu šalininkas, labai daug Seimo narių buvo pasirašę kreipimąsi, kad būtų galima šį klausimą spręsti be Konstitucijos pataisų, bet Konstitucinis teismas dar kartą pateikė paaiškinimą. Mūsų frakcija jau svarstė šį klausimą“.

Anot R.Karbauskio, jei referendumas vyks tik vieną dieną, tai bus pajuoka iš pačios referendumo idėjos.

„Galbūt referendumas galėtų būti ne vienos dienos, gal siejamas su kitais rinkimais, taip pat svarbu, kad galėtų balsuoti kuo daugiau užsienyje gyvenančių lietuvių“, - sakė  R. Karbauskis ir pridūrė, kad būtina rasti būdą, kad lietuviai galėtų balsuoti ne tik ambasadose ir konsulatuose, bet ir kitose vietose.

Paklaustas apie skandalą, į kurį įsipainiojo Vytautas Juozapaitis, kai už koncertą Rygoje gavo honorarą, R.Karbauskis kalbėjo: „Seimo nario teisės ir pareigos aiškiai apibrėžtos Konstitucijoje. Išsiaiškins Etikos ir procedūrų komisija. Yra duomenų, kad buvo atliekamos ir kitos veikos – pamokos, konsultacijos, ne tik honoraro gavimas. Medžiagos daug, komisija ją svarstys.“

R.Karbauskis tiesiogiai nepanoro atsakyti, ar bus siekiama apkaltos V.Juozapaičiui.

Paklaustas apie ūkio ministro paskyrimą, R.Karbauskis kalbėjo: „Sutarimo nėra, premjeras nėra pranešęs, kokį kandidatą pasirinks. Dar turime laiko šiam klausimui ir diskusija nėra įsibėgėjusi, nėra kandidatūrų. Premjeras svarsto įvairius variantus. Gaila, kad pasitraukė M.Sinkevičius, kuris gerai tvarkėsi“, - kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.