Gintautas Paluckas sako nebijantis LSDP skilimo, o buvusiems partiečiams sėkmės nelinki

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas, reaguodamas į iš partijos pasitraukusių parlamentarų sprendimą kurti naują politinę organizaciją, sako nesibaiminantis LSDP skilimo.

Gintautas Paluckas sako nebijantis LSDP skilimo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gintautas Paluckas sako nebijantis LSDP skilimo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-27 10:29, atnaujinta 2017-10-27 14:50

Jis teigė, kad LSDP niekaip nevertina naujojo darinio, nes tai yra politinė jėga, „kuri įsivaizduoja, kad prisidengus socialdemokratų pavadinimu sugebės iš Socialdemokratų partijos pritraukti ir suklaidinti dalį visuomenės palaikymo“.

„Bet aš stipriai abejoju tokia sėkme. Žmonės turi teisę burtis į politines organizacijas ir partijas. Ir jei pavyks suburti 2 tūkstančius narių, tai tokia partija, matyt, bus įsteigta. Bet jos vertę ir svorį patikrins rinkėjai. O dėl partijos skilimo, išsivaikščiojimo aš esu ramus. Taigi, matyt, jiems teks pasiieškoti didžiosios dalies narių vis dėlto už Socialdemokratų partijos ribų“, – BNS sakė G. Paluckas.

Sėkmės nelinki

 

Socialdemokratų partijos lyderis, kreipėsi ir į partiečius. Tikindamas, kad nors buvusių kolegų sprendimų yra nusivylęs.

„Esu tikras, jog daugelis esate susirūpinę buvusių mūsų bičiulių pareiškimu kurti naują socialdemokratų partiją. Susirūpinęs esu ir aš. Tačiau labiau nusivylęs“, – rašoma pranešime.

G.Palucko teigimu, šiuo metu jis nežino, ar buvusių partiečių kalbos apie grįžimą į partiją nebuvo atviras melas.

„Vos prieš dvi savaites, pasitraukimo iš partijos tekste, buvo kalbama apie galimą buvusių bičiulių grįžimą po dvejų metų, netrukdymą LSDP veikti ir panašius dalykus. Šiandien aš nesu tikras, ar tai buvo gudravimas, ar atviras melas mums visiems. Palieku tai spręsti jums“, – rašė G.Paluckas.

Visgi, nors partijos primininkas neginčija laisvės jungtis į partijas, sėkmės jiems nelinki.

„Tačiau sėkmės galimai naujai partijai nelinkiu. Mėginimas dengtis socialdemokratų pavadinimu, tuo sąmoningai klaidinti visuomenę ir pritraukti LSDP palaikančius yra neprotingas ir silpnumą demonstruojantis veiksmas. Tik priminsiu, jog ilgą laiką šalia LSDP pavadinimo rinkimų sąrašuose mirgėjo LSDS pavadinimas. Realios konkurencijos mūsų organizacijai nebuvo tuomet, nebus ir šiuokart“, – tikino socialdemokratų partijos pirmininkas.

„Žmonių taip lengvai neapgausi“, – konstatuoja G.Paluckas.

Apie naujos partijos būrimą pranešė iš LSDP prieš kelias savaites pasitraukę buvę įtakingi LSDP senbuviai: buvę premjerai Gediminas Kirkilas, Algirdas Butkevičius, taip pat parlamentarai Andrius Palionis, Irena Šiaulienė, Juozas Bernatonis, Rimantė Šalaševičiūtė, Rimantas Sinkevičius ir Artūras Skardžius.

A. Butkevičius BNS nurodė apie naują politinę jėgą žinantis nedaug ir tvirtino, kad apie jo pavardės įtraukimą į kreipimąsi su niekuo nekalbėjo.

Minėti politikai pasitraukė iš LSDP, nelaukdami pašalinimo iš partijos už tai, kad nepakluso partijos tarybos sprendimui trauktis į opoziciją.

LSDP yra deklaravusi, kad turi daugiau kaip 19 tūkst. narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.