Iš prekybos išimamos Rūtos Vanagaitės knygos bus atiduodamos į makulatūrą

Dėl rašytojos Rūtos Vanagaitės viešo pasisakymo apie partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago, jos knygas leidusi leidykla „Alma littera“ ne tik nutraukė bendradarbiavimą bet iš prekybos išima visas jos knygas. Šios knygos bus atiduotos perdirbti.

Iš prekybos išimamos visos R.Vanagaitės knygos.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Iš prekybos išimamos visos R.Vanagaitės knygos.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Iš prekybos išimamos Rūtos Vanagaitės knygos bus atiduodamos į makulatūrą.<br> T.Bauro nuotr. 
 Iš prekybos išimamos Rūtos Vanagaitės knygos bus atiduodamos į makulatūrą.<br> T.Bauro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 27, 2017, 5:41 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 6:08 PM

Leidyklos „Alma littera“ Komunikacijos vadovė Audronė Mockienė naujienų portalui lrytas.lt patvirtino, kad knygos bus sunaikintos įprastiniu būdu. „Išimtos iš prekybos knygos bus sunaikintos įprastiniu būdu – atiduotos į makulatūrą ir perdirbtos“, – patvirtino A.Mockienė.

Leidyklos atstovė taip pat sakė, kad knygos iš prekybos išimamos jau dabar. „Šiandien vidurdienį išplatinus pranešimą spaudai apie „Alma littera“ nutraukiamą bendradarbiavimą su R. Vanagaite ir išėmimą visų jos knygų iš prekybos, šis procesas iškart buvo pradėtas“, – teigė A. Mockienė.

Trečiadienį R.Vanagaitė žiniasklaidai pranešė surinkusi skandalingų duomenų apie Lietuvos karininką, partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą. Anot rašytojos, duomenys patvirtino, kad partizanų vadas 1940 metais pasirašė bendradarbiavimo sutartį su NKVD. Ji taip pat tvirtina radusį duomenų, paneigiančių, kad Adolfas Ramanauskas-Vanagas buvo nukankintas. Tokie jos teiginiai sukėlė itin didelę pasipiktinimų audrą, o socialinėje erdvėje pradėjo sklisti įrašai su grotelėmis „Aš Esu Vanagas“.

Sukėlė šoką

„Lietuvos ryto“ televizija susisiekė su pačia R.Vanagaite. Paklausus jos apie leidyklos sprendimą, rašytoja kalbėjo trumpai: „Nesupratau. Man šokas. Jūs man pirma, kuri pranešėte.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?