Vykstantiems į kapines – policijos rekomendacijos ir perspėjimas

Visų Šventųjų dieną gyventojams tradiciškai lankant artimųjų kapus, policijos pareigūnai rekomenduoja į kapines, jei įmanoma, vykti viešuoju transportu. 

Trečiadienį prie kapinių dirbs policijos pareigūnai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Trečiadienį prie kapinių dirbs policijos pareigūnai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Trečiadienį prie kapinių dirbs policijos pareigūnai.
Trečiadienį prie kapinių dirbs policijos pareigūnai.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 1, 2017, 7:25 AM, atnaujinta Nov 1, 2017, 7:28 AM

Gyventojai taip pat raginami būti budrūs ir saugotis vagysčių. 

„Visą laiką siūlome važiuoti visuomeniniu transportu, jeigu įmanoma – tai yra lengviau privažiuoti, tačiau kaip rodo praktika, žmonės vis tiek dažniau važiuoja su savo asmeninėmis transporto priemonėmis“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis. 

Pasak jo, trečiadienį prie kapinių dirbs policijos pareigūnai, jie padės reguliuoti eismą bei užtikrins viešąją tvarką, kad automobilius palikę gyventojai nenukentėtų nuo vagysčių. 

„Policijos pareigūnai dirbs prie kapinų, įvažiavimų į jas, su dviem tikslais: vienas tikslas – pareguliuoti eismą, padėti privažiuoti, o kitas tikslas – užtikrinti viešąją tvarką ir saugumą, nes neretai prie kapinių, kur paliekamas automobilis, pasitaiko ir vagysčių – žmonės palieka vertingus daiktus“, – kalbėjo jis. 

Gyventojai turėtų būti atidesni ir kelyje: nors rimtų avarijų, kuriose nukentėtų žmonės, lankant kapus nepadaugėja, išauga techninių eismo įvykių skaičius, be to, į kelionę aplankyti artimųjų kapų dažniau leidžiasi ir retai vairuojantys žmonės. 

Policijos duomenimis, pernai lapkričio 1–ąją registruoti aštuoni eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo dešimt žmonių. 2015 metais Visų šventųjų dieną penkiuose eismo įvykiuose žuvo du žmonės, dar trys buvo sužeisti. 

Vilniaus savivaldybė praneša, kad lapkričio 1 dieną Rokantiškių, Saltoniškių, Karveliškių ir Kairėnų kapinių prieigose šalia autobusų stotelių, apsisukimo žiedų, kapinių įėjimo vartų bus draudžiamas automobilių stovėjimas, transporto eismas bus nukreipiamas apylankomis, dažniau važiuos į kapines vykstantys autobusai ir troleibusai, kai kurie jų vyks pakeista trasa. 

Kaune Šilainių plente laikinai eismas vyks tik viena kryptimi, taip pat dažniau kursuos į kapines vežantys autobusai. 

Klaipėdoje prie Joniškės ir Lėbartų kapinių eismas taip pat vyks viena kryptimi, galios automobilių statymo apribojimai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.