Remigijus Šimašius pasiaiškinti dėl Gedimino pilies kalno kviečia kultūros viceministrą

Situacijai dėl byrančio Gedimino pilies kalno negerėjant, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius pasiaiškinti kviečiasi kultūros viceministrą Renaldą Augustinavičių. Apie tai sostinės galva pranešė savo socialinio tinklo paskyroje.

 R.Šimašius kviečiasi kultūros viceministrą.<br> A.Vaitkevičiaus ir J.Stacevičiaus nuotr.
 R.Šimašius kviečiasi kultūros viceministrą.<br> A.Vaitkevičiaus ir J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-07 15:46

Pasak jo, ekstremali situacija dėl kalno paskelbta tam, kad būtų skubiai reaguojama ir nedelsiant imamasi būtiniausių darbų. Kaip teigė R.Šimašius, akivaizdu, kad jei nebus pritaikyti greiti sprendimai, tai kalnas gali nušliaužti taip, kad pasekmės bus negrąžinamos.

„Apie tai perspėjau kalno šeimininkus – Nacionalinį muziejų ir Kultūros ministeriją – dar tada, kai siūliau visokeriopą įmanomą savivaldybės pagalbą, ir kreipiausi, kad perduotų kalną savivaldybės žinion.

Rytoj į Tarybos posėdį kviečiu Gedimino kalno gelbėjimo darbams vadovaujantį kultūros viceministrą Renaldą Augustinavičių, kad pateiktų visą naujausią ir išsamią informaciją apie kalno šlaitų būklę ir jų tvarkymo darbus“, – socialiniame tinkle rašė sostinės meras.

Jis teigė, kad nesvarbu kas kaltas – iškirsti medžiai, gamta, lietus, ar „Brazausko epochos“ klaidos, kalną reikia gelbėti naudojant visas priemones, o ne slepiant esamą situaciją ir raminant, kad viskas bus gerai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.