Aurelijus Veryga prabilo, kada ir kiek kils medikų algos

Gydytojams toliau nerimstant ir reikalaujant didesnių atlyginimų, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga susitiko Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentu Liutauru Labanausku, medikų atstovais.

V.Šičavinsko nuotr. 
V.Šičavinsko nuotr. 
V.Šičavinsko nuotr. 
V.Šičavinsko nuotr. 
V.Šičavinsko nuotr. 
V.Šičavinsko nuotr. 
V.Šičavinsko nuotr. 
V.Šičavinsko nuotr. 
V.Šičavinsko nuotr. 
V.Šičavinsko nuotr. 
V.Šičavinsko nuotr. 
V.Šičavinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 8, 2017, 7:04 PM, atnaujinta Nov 8, 2017, 8:31 PM

Atlyginimai turėtų kilti nuo gegužės

Po susitikimo tiek ministras, tiek L.Labanauskas atrodė patenkinti sutartais rezultatais. Keletą valandų trukusiame pokalbyje nutarta, kiek ir kada bus keliami medikų atlyginimai.

Pasak ministro A.Verygos sutarta, kad atlyginimai kitais metais didės visiems sveikatos priežiūros specialistams. Numatoma, kad atlyginimai nuo kitų metų gegužės mėnesio kils 20 proc. Anksčiau ministras sakė, kad atlyginimai medikams galėtų kilti tik 15 proc. Tačiau po susitikimo su L.Labanausku jis sakė, kad norint pakelti medikų darbo užmokestį bus naudojamos sukauptos rezervo lėšos ir atlyginimai kils po 20 proc.

Tam papildomai reikės apie 70 mln. eurų.

Tęstinis procesas

Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas L.Labanauskas sakė, kad atlyginimų kėlimas nebus vienkartinis, o tai bus tęstinis procesas, vyksiantis bent iki 2020 metų.

„To proceso eigoje atlyginimai turėtų didėti iki 60 proc. lyginant su šių metų vidurkiais. Pirmas etapas turės būti sekančiais metais, tiksli data diskutuojama, bet kalbame apie gegužės mėnesį“, – žurnalistams sakė L.Labanauskas.

Jo nuomone, net ir didžiausias vienkartinis atlyginimų kėlimas nebūtų tinkamas pasirinkimas, nes tai neduos jokio tvarumo sveikatos apsaugos sistemos įkainių kėlimui.

Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas teigė, kad kol kas kitų metų darbo užmokesčio kėlimas 20-čia proc. gali būti negalutinis. Anot jo, jei bus galimybės, tikėtina, kad artėjančių metų gegužės mėnesį atlyginimai kils ir daugiau.

„Nuo 2018 metų koks bus kėlimas, toks mus ir tenkins, tikimės kuo didesnio“, – teigė L.Labanauskas.

Su trečiadienį sutartais pasiūlymais A.Veryga kreipsis į Finansų ministeriją. Kitą savaitę planuojamas dar vienas derybinis susitikimas su medikų atstovais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.