Lino Balsio darbo statistika: rudenį praleido pusę Seimo posėdžių

Galimai girtas Seime pasirodęs parlamentaras Linas Balsys sukėlė tikrą skandalą. 1,82 promilės – tiek jis pripūtė į žurnalistų alkoholio matuoklį, o vėliau nekreipdamas dėmesio į tokius rezultatus automobiliu išvyko iš parlamento rūmų.

 L.Balsys Seime pūtė į alkotesterį.
 L.Balsys Seime pūtė į alkotesterį.
L.Balsio darbo statistika - iškalbinga.<br>T.Bauro nuotr.
L.Balsio darbo statistika - iškalbinga.<br>T.Bauro nuotr.
L.Balsio darbo statistika - iškalbinga.<br>T.Bauro nuotr.
L.Balsio darbo statistika - iškalbinga.<br>T.Bauro nuotr.
 L.Balsys Seime pūtė į alkotesterį.
 L.Balsys Seime pūtė į alkotesterį.
 L.Balsys Seime pūtė į alkotesterį.
 L.Balsys Seime pūtė į alkotesterį.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2017-11-09 18:02, atnaujinta 2017-11-09 20:48

Mišrios Seimo narių grupės nario, dabar jau buvusio seniūno, L.Balsio būklė ir galimos problemos dėl alkoholio dėmesio sulaukė po to, kai tos pačios grupės narė Aušra Maldeikienė informavo, jog jau kurį laiką jis nevykdo savo pareigų, o paskutinis lašas buvo antradienį vykęs seniūnų sueigos posėdis, kuriame L.Balsys nepasirodė.

Priekaištų neturi

Politikas dirba dviejuose komitetuose: jis yra Aplinkos apsaugos komiteto narys, o Europos reikalų komitete eina pirmininko pavaduotojo pareigas. Jis taip pat yra Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės bei Energetikos komisijų narys.

Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko pavaduotojas Simonas Gentvilas sakė nepastebėjęs, kad būtų suprastėjęs L.Balsio darbas ar kad jis praleidinėtų komiteto posėdžius.

„Jis antradienį buvo posėdyje. Jis dirba puikiai, yra vienas labiausiai įsigilinusių (į komiteto darbo sritį – Aut.) asmenų ir tikrai dirba“, – teigė S.Gentvilas.

Tiesa, koks yra L.Balsio komitetų posėdžių lankomumas S.Gentvilas pasakyti negalėjo, nes paskutines dvi savaites, kai nevyko Seimo plenariniai posėdžiai, į posėdžius nesirinko į komitetai.

Visgi, šalia L.Balsio plenarinių posėdžių salėje sėdintis S.Gentvilas teigė nepastebėjęs, kad girtumu įtariamas politikas turėtų problemų dėl alkoholio. S.Gentvilo žiniomis, L.Balsys kurį laiką turėjo nedarbingumo pažymėjimą.

Paskutinis pasiūlymas – rugpjūtį

Tuo tarpu Seimo internetiniame puslapyje rasti skaičiai gali sukelti klausimų. Rugsėjo 10-ąją prasidėjo parlamento rudens sesija. Nuo tos dienos jau įvyko 13 plenarinių posėdžių. L.Balsys dalyvavo šešiuose, tai yra, kiek mažiau nei pusėje posėdžių.

Internetinio puslapio duomenys rodo, tokius L.Balsio lankomumo rezultatus: rugsėjį vyko 7 posėdžiai, jis dalyvavo keturiuose, spalį vyko keturi posėdžiai, L.Balsio nebuvo nė viename, o lapkritį jis dalyvavo abiejuose vykusiuose posėdžiuose.

Kol kas paskutinis jo pateiktas pasiūlymas Seime yra „Rezoliucija dėl ESPO konvencijos įgyvendinimo komiteto veiksmų stabdant branduolinės elektrinės, statomos Baltarusijoje, Astravo rajone, projektą“. Jį parlamentaras pateikė rugpjūčio 30-ąją.

Paskutinį kartą į komandiruotę užsienyje L.Balsys buvo išvykęs gegužės paskutinėmis dienomis. Tuomet jis lankėsi Suomijoje vykusiame Baltijos jūros šalių parlamentinės konferencijos tvaraus turizmo darbo grupės posėdyje.

Oficiali Seimo statistika rodo, kad nuo 2016-ųjų lapkričio 15-osios iki šių metų lapkričio 9-osios plenariniuose posėdžiuose vyko 476 balsavimai. L.Balsys dalyvavo vos daugiau nei pusėje balsavimų – 296-iuose. Tai yra – 62,18 proc.

Seime jau antrą kadenciją

Lietuvos žaliųjų partijos atstovas L.Balsys vienmandatėje Panerių apygardoje į Seimą išrinktas jau antrą kartą. 2012-2016 metų kadencijoje jis taip pat darbavosi jau minėtuose komitetuose, Energetikos komisijoje bei Migracijos ir Konstitucijos komisijose.

Politikas tiek šioje, tiek praėjusioje registravo ne vieną teisės aktą, susijusį su gamtos, gyvūnų apsauga.

Palyginus su kitais Seimo nariais, akivaizdu, kad L.Balsys turi daug pareigų. Dauguma Seimo narių priklauso vienam komitetui ir vienai ar dviem komisijoms. Tuo tarpu jau antrą kadenciją jis darbuojasi dviejuose komitetuose ir keliose komisijose, be to, buvo ir frakcijos seniūnas.

Praėjusioje Seimo sesijoje jis individualiai pateikė du teisės aktų projektus, o grupėje su kitais parlamentarais – 13 teisės aktų projektų.

Iki praėjusių metų spalio pabaigos jis vadovo Lietuvos žaliųjų partijai. Pirmininko pareigas jis ėjo dvi kadencijas. Nekandidatuoti trečiai kadencijai jis nusprendė savo noru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.