Bronius Matelis: „Linas Balsys nesijaučia padaręs nusikaltimą“

Ketvirtadienį į žurnalistų alkotesterį 1,8 promilės pripūtęs Linas Balsys iš Seimo greitai dingo ir parvažiavo namo. Ten su parlamentaro Bronislovo Matelio pagalba jį rado policija. Visgi L.Balsys bendrauti su policija nenorėjo. Naujasis Mišrios Seimo grupės frakcijos seniūnas B.Matelis papasakojo visus ketvirtadienio įvykius ir pokalbius su L.Balsiu.

Bronislovas Matelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Bronislovas Matelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Bronislovas Matelis: „Linas Balsys nesijaučia padaręs nusikaltimą“.<br> R.Danisevičiaus ir T.Bauro nuotr. 
Bronislovas Matelis: „Linas Balsys nesijaučia padaręs nusikaltimą“.<br> R.Danisevičiaus ir T.Bauro nuotr. 
 rinkimų preskonferencija BNS.Balsys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
rinkimų preskonferencija BNS.Balsys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Linas Balsys  paieška namas <br>T.Bauro nuotr.
Linas Balsys paieška namas <br>T.Bauro nuotr.
seimo nariai, Linas Balsys<br>T.Bauro nuotr.
seimo nariai, Linas Balsys<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 10, 2017, 3:23 PM, atnaujinta Nov 15, 2017, 12:35 PM

Politikas taip pat teigė, kad turi naujos informacijos apie L.Balsio bėdas, tačiau kol kas jos pateikti negali, mat negali pasikalbėti su L.Balsiu.

Nauja informacija

B.Matelis naujienų portalui lrytas.lt pasakojo, kad ketvirtadienį, kai prie L.Balsio namų laukė policijos pareigūnai, jie kalbėjosi apie aiškų veiksmų planą šioje situacijoje.

„Aš norėjau jam padėti. Jis paskambino ir keletą valandų bendravome. Vėliau, kai policija ketvirtadienio vakare atsitraukė, dar susiskambinome ir pasikalbėjome. Sutarėme, kad jis turi aiškią strategiją, ką nori pasiekti ir kaip pasiekti, ir kad žmonės suprastų, ir kad policija viską sužinotų. Nes visuomenė turi teisę žinoti, ar jis vairavo“, – pasakojo parlamentaras.

Penktadienį L.Balsys telefonu neatsako. „Šiandien bandžiau jam vėl rašyti ir skambinti, tačiau jis dar neatsiliepė“, – sakė politikas.

„Mes kaip ir nesusitarėme, kada susiskambinsime, bet kadangi dabar turiu papildomos informacijos, noriu apie ją pasikalbėti“, – sakė B.Matelis. Sukonkretinti informacijos jis nenorėjo, kol nepasikalbėjo su L.Balsiu.

„Kaip frakcijos seniūnas noriu jam pačiam pirmam pateikti tą informaciją, kurią žinau, ir paklausti, ar tai tiesa, ir bandyti ieškoti sprendimo būdų. Ir dar tiesiai paklausti, kaip kad darė Naglis Puteikis. Nori jis gyventi ar ne“,– sakė parlamentaras. Jo teigimu, turima informacija susijusi su parlamentaro alkoholio vartojimo problemomis.

„Ir ta informacija keistų situaciją“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė pašnekovas.

L.Balsiui nori padėti

B.Matelis teigė, kad žiniasklaidai paviešinus, jog būtent jis bendrauja su L.Balsiu, į jį kreipėsi anonimais norintys likti garsūs Lietuvos žmonės ir pasiūlė tiesioginę pagalbą.

„Jie yra pasirengę padėti L.Balsiui vaistais nuo alkoholizmo. Žmonės tikrai negaili pinigų, siūlo jam padėti atsikelti ir grįžti į normalų gyvenimą. Dabar tikrai nereikia kalbėti apie apkaltas, dabar reikia galvoti, kaip jam padėti. Ir ar jis nori, kad jam padėtų“, – sakė B.Matelis.

„Jeigu jis pasakys „aš sergu“, tada visuomenė supras ir jis galės tikėtis pagalbos“, – sakė pašnekovas.

Nesijaučia padaręs nusikaltimą

B.Matelis atskleidė ir tai, kokios būklės vakar buvo L.Balsys. „Jis tikrai vakar nebuvo blogesnės formos nei Seime. Gal net geresnės“, – pasakojo B.Matelis. Vis dėlto L.Balsys nekalbėjo apie problemos pripažinimą.

Jis kalbėjo apie viešųjų ryšių akcijas, kaip išvengti dėmesio. „Bet aš jam pasakiau, kad viešieji ryšiai alkoholizmo nenugalės. Čia nėra santykių ar politinė krizė“, – sakė B.Matelis.

B.Matelio teigimu, L.Balsys jam ketvirtadienį sakė, kad nesijaučia padaręs nusikaltimą.

Nesako, ar vairavo pats

B.Matelis naujienų portalui lrytas.lt sakė, kad po to, kai jis parašė L.Balsiui žinutę, šis paskambino ir noriai kalbėjo.

„Aš jam tiesiog parašiau nuoširdžią žinutę, kad noriu padėti. Ir tiesiog įsivaizdavau jo būklę, kai jo namas apsuptas policijos pareigūnų, liepė papūsti, pranešė, kad po visą Vilnių jo ieško. Tada pamaniau, kad jam reikia paramos, kad galėtų bendrauti su policija, žiniasklaida. Aš pats nustebau, kad jis man paskambino. Bekalbant jis paprašė manęs, kad policija patrauktų pareigūnus nuo jo namų. O policija klausė, kokiu pagrindu tai reikia daryti. O jeigu jis vėl išvažiuos girtas ir ką nors nutrenks... Tačiau vėliau jie išvažiavo“, – sakė B.Matelis.

„O dėl vairavimo, kai aš paklausiau, jis man neatsakė, ar parvairavo pats. Jis tik pasakė, kad automobilis jau garaže. Tai ir pranešiau policijai“, – ketvirtadienio įvykius pasakojo B.Matelis.

Seimo narys pasakojo ir kitą dalyką, kuris įstrigo atmintyje. „Jau turbūt buvo po patikrinimo, aš nežinau, kad jis alkotesteriu tikrinosi. Jis grįžo į salę, priėjo prie manęs be galo susikrimtęs. Mačiau, kad patyręs kažkokį šoką. Jis pasiėmė visus savo daiktus ir pasuko atgal. Aš paklausiau, jam nueinat, ar kas nors atsitiko, bet jis nieko neatsakė“, – sakė parlamentaras.

Bijojo blogiausio

Ketvirtadienį niekas nesitikėjo to, ką parodė žurnalistų alkotesteris. O faktas, kad L.Balsys dingo iš Seimo, išgąsdino ne vieną.

„Viskas išėjo taip, kad R.Baškienė ketvirtadienį priėjo prie manęs Seime ir paklausė, ar neturiu asmeninio ryšio su L.Balsiu. Nes jis dingo kaip į vandenį ir niekas nežino, kur rasti. Mes kalbėjomės su R.Baškiene ir apie tai, kad gyvenime visko nutinka. Paveiktas streso, pasmerkimo galėjo nuvažiuoti į mišką ir nusižudyti. Mes Seime visi buvom ant pirštų galų, nes nenorim, kad taip atsitiktų“, – ketvirtadienio įvykius pasakojo B.Matelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.