Buvęs J. Miltinio teatro vadovas kaltas dėl seksualinio priekabiavimo neprisipažįsta

Seksualiniu priekabiavimu kaltinamas buvęs Panevėžio Juozo Miltinio teatro direktorius Linas Marijus Zaikauskas kaltas neprisipažįsta ir parodymus žada duoti po visų liudytojų apklausos. 

L. M. Zaikauskas kaltinamas pasikėsinimu versti lytiškai santykiauti.<br>T.Bauro nuotr.
L. M. Zaikauskas kaltinamas pasikėsinimu versti lytiškai santykiauti.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-10 15:53, atnaujinta 2017-11-10 17:18

„Kaip ir planuota, pirmajame posėdyje apklausti du liudytojai. Kaltinamasis pasinaudojo teise dabar parodymų neduoti, kol nebus apklausti liudytojai. Jis tokią teisę turi“, – BNS sakė Kupiškio rajono apylinkės teismo atstovas Artūras Jančys. 

Pirmajame posėdyje prokuratūra paskelbė kaltinamąjį aktą, L. M. Zaikauskas kaltės nepripažino. 

L. M. Zaikauskas kaltinamas pasikėsinimu versti lytiškai santykiauti. Byla vyksta už uždarų durų. 

Kitas posėdis numatytas gruodžio 6 dieną, jame numatoma apklausti šešis liudytojus. 

Iš pradžių ši byla buvo perduota nagrinėti Panevėžio miesto apylinkės teismui, bet nuo jos nagrinėjimo nusišalino visi teisėjai, nes byloje minimas spektaklis ir jo aktoriai šiemet kurį laiką naudojosi teismo patalpomis. 

„Teisme, teismo posėdžio salėje, vyko spektaklis „Mergaitės svajonė“, būtent L. M. Zaikausko režisuotas spektaklis, mes jį žiūrėjome, todėl visas teismas nusišalino. Panevėžio apygardos teismas nusišalinimą patvirtino“, – BNS sakė Panevėžio miesto apylinkės teismo atstovė Irma Gritėnienė. 

Pasak jos, teatras ieškojo patalpų, buvo sudaryta sutartis, kad aktoriai galėtų repetuoti po teismo darbo valandų. Vėliau teismo darbuotojams leista stebėti generalinę repeticiją. 

Jauna mergina kreipėsi į teisėsaugos pareigūnus dėl nederamo teatro direktoriaus elgesio. Ji teigė, kad pastarasis, vartodamas psichinę prievartą bei pasinaudodamas jos tarnybiniu priklausomumu, reikalavo lytinių santykių. Savo kėslų teatro vadovui įgyvendinti nepavyko, nes aktorė atsisakė paklusti ir apie L. M. Zaikausko elgesį prabilo viešai. 

Aktorė Erika Račkytė J. Miltinio teatre repetavo L. M. Zaikausko režisuotame spektaklyje „Mergaitės svajonė“. Mergina nurodė, kad per repeticijas J. Miltinio dramos teatro vadovas ne kartą jai minėjo, jog po spektaklio premjeros ji turės su juo „permiegoti“, tokiu būdu atsidėkodama už repeticijas. Pasak E. Račkytės, L. M. Zaikauskas  jai sakė, kad tik turėdama lytinių santykių su juo ji bus žvaigždė, jei ne, bus priversta išeiti iš darbo. Merginos tvirtinimu, šių metų kovo 13 dieną apie 18.30 val. prieš repeticiją vadovas pasakė: „ateik čia“, suėmė jai už veido bei pradėjo pareiškėją bučiuoti per prievartą, įsakydamas jai išsižioti. Tą pačią dieną jis po repeticijos išjungė šviesą ir vėl suėmė už veido bei pradėjo bučiuoti per prievartą. 

Ikiteisminį tyrimą dėl kėsinimosi versti lytiškai santykiauti atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūra. 

Už vertimą lytiškai santykiauti Baudžiamasis kodeksas numato areštą arba laisvės atėmimą iki trejų metų. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Panevėžio miesto apylinkės teismui 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.