R. Žemaitaitis siekia, kad pedofilai asmens dokumentuose turėtų atskirą žymą

Opozicinės „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime seniūnas Remigijus Žemaitaitis registravo įstatymo pataisą, kuria siekia, kad asmens tapatybės kortelėje arba pase būtų žyma, nurodančius lytinius nusikaltėlius.

R. Žemaitaits siekia, kad pedofilai asmens dokumente turėtų atskirą žymą.<br>T.Bauro nuotr.
R. Žemaitaits siekia, kad pedofilai asmens dokumente turėtų atskirą žymą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2017, 4:07 PM

Asmens tapatybės kortelės ir paso įstatymo pataisa leistų dokumentuose atsirasti žymai, kuri nurodytų, kad asmuo teismo sprendimu yra nuteistas už lytinį nusikaltimą prieš nepilnametį, taip parodant, kad asmuo yra lytinis nusikaltėlis.

Aiškinamajame projekto rašte, R.Žemaitaitis teigia, kad tokį projektą jį pateikti paskatino dabar susiklosčiusi situacija.

„Socialinė ir teisinė būtinybė dirbti su seksualinę prievartą patyrusiais vaikais kyla dėl bendros nuomonės, kad seksualinis vaikų išnaudojimas yra morališkai neteisingas ir kad vaikai turi „teises“, iš kurių viena – tai teisė būti apsaugotiems nuo bet kokios prievartos. Taip pat turėtų būti aišku, kad šią teisę pažeidžiantiems asmenims, naudojantiems prievartą prieš vaikus, reikalinga socialinė kontrolė, pristatant baudžiamuosius problemos aspektus“, – rašoma aiškinamajame rašte.

Parlamentaras norėtų, kad šis įstatymo projektas galėtų įsigalioti nuo 2018 metų liepos 1 dienos.

Prieš keletą dienų, panašią idėją paviešino ir socialdemokratė Rimantė Šalačevičiūtė. Ji nori sukurti seksualinių nusikaltėlių registrą arba juos išskirti į atskirą dalį šiuo metu veikiančiame įtariamųjų, kaltinamųjų ir nuteistųjų registre. Parlamentarė teigė, kad šis registras galėtų būti prieinamas viešai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.