Viktoras Pranckietis apie Liną Balsį: „Jį išgelbėtų tik formalumai“

Netylant svarstymams, kad parlamente nėra valdančiosios daugumos, Seimo pirmininkas dar kartą suskubo tokias kalbas paneigti. Po to, kai skilo mažųjų koalicijos partnerių socialdemokratų frakcija, parlamente nebeliko formalios valdančiosios daugumos.

 Seimo pirmininkas prakalbo apie L.Balsio padėtį.<br> lrytas.lt koliažas
 Seimo pirmininkas prakalbo apie L.Balsio padėtį.<br> lrytas.lt koliažas
K.Pūko apkaltos procesas nestoja. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
K.Pūko apkaltos procesas nestoja. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
 L.Balsys, artimųjų teigimu, yra ligoninėje.
 L.Balsys, artimųjų teigimu, yra ligoninėje.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 15, 2017, 8:54 AM, atnaujinta Nov 15, 2017, 9:38 AM

Tačiau kalbėdamas Žinių radijuje parlamento vadovas Viktoras Pranckietis teigė, kad formali dauguma šiuo metu nėra tokia svarbi, nes Seime yra „neformali dauguma“.

„Neformali dauguma yra 79 Seimo nariai. Tie, kurie mus palaiko ir palaikys“, – laidoje „Pozicija“ kalbėjo V.Pranckietis.

Tiesa, paklausus ar tarp tų 10-ies juos palaikančių narių yra ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos nariai, Seimo pirmininkas atvirauti nepanoro.

„Kai jie norės formalizuotis, tai ir formalizuosis, o dabar tegul išlieka intriga. Mes turime palaikančiųjų klubą. Dėkoju, kad nebeeskaluojama ta tema, kad nėra daugumos. Ji yra, tik neformali“, – teigė parlamento pirmininkas.

Nuo apkaltos neapsaugo

Seimo vadovas taip pat kalbėjo ir apie šiuo metu parlamentą purtančius skandalus, tarp jų ir Kęstučio Pūko bei Lino Balsio atvejus.

Prieš keletą dienų pasirodė informacija, kad nedarbingumo pažymėjimą dėl ligos gavęs K.Pūkas remontuoja tėvų sodybą. V.Pranckietis sakė: „Jeigu jau jis atleistas nuo darbų, tai turėtų būti atleistas nuo visų darbų, naudotis galimybe sveikti. Bet jeigu jis nusprendžia kitaip, nėra čia ką vertinti, tai yra šiokia tokia manipuliacija.“

Nepaisant to, kad K.Pūkui neseniai gimė dešimtasis vaikas, Seimo pirmininkas patikino, kad dėl to apkaltos procesas, pradėtas dėl įtariamo K.Pūko seksualinio priekabiavimo prieš jo padėjėjomis bandžiusias įsidarbinti moteris, nebus stabdomas.

„Jis gali gauti tėvystės atostogas, bet tai neatleidžia jo nuo apkaltos proceso. Atostogos to proceso nestabdo“, – kalbėjo V.Pranckietis.

„Žinoma tikiu“

Seimo pirmininkas prakalbo ir apie parlamentarą L.Balsį, kuris praėjusią savaitę parlamente pasirodė galimai girtas, į žurnalistų jam duotą alkoholio matuoklį pripūtė 1,82 promilės, o po to, kaip įtariama, pats savo automobiliu išvyko iš Seimo.

V.Pranckietis sakė visiškai pasitikintis alkoholio matuoklio, parodžiusio įspūdingus skaičius, duomenimis. Tai, kad aparatas rodė teisingus rezultatus, jis grindžia tuo, kad parlamentarė Aušra Maldeikienė taip pat sutiko pasitikrinti ir jai papūtus ekrane užsidegė nuliai.

„Žinoma tikiu (alkoholio matuoklio parodymais - Aut.) Teisiškai, aišku, reikėtų įrodinėti. Formalioji pusė tą žmogų gelbėtų, bet neformaliai viskas jau yra aišku“, – sakė Seimo pirmininkas.

Tiesa, antradienį L.Balsio šeima pareiškė, kad jis yra ligoninėje, paprašė privatumo. Visgi, nėra nurodoma, dėl kokios priežasties politikas atsidūrė ligoninėje.

Seimo pirmininkas sakė, kad parlamentarų nedarbingumo pažymėjimai, kaip dabar jau yra įprasta, registruojami elektroninėje erdvėje. Tačiau net jei L.Balsys ir yra ligoninėje, jo nedarbingumo pažymėjimas Seimo valdybą pasieks tik po to, kai jis bus paleistas namo.

Teisėsauga pareiškė pareiškė pradėsianti tyrimą dėl to, kad L.Balsys galimai prie vairo sėdo išgėręs. V.Pranckietis sakė, kad kol kas Seimo valdyba sprendimų nepriims, palauks policijos tyrimo išvadų.

„Kadangi serga, tai mes neturėtume nieko daryti. Policija priims sprendimą ir jei jis bus neigiamas L.Balsio atžvilgiu, priimsime atitinkamus veiksmus“, – sakė Seimo pirmininkas V.Pranckietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.