Sunkiai suvokiami pokyčiai Seime: Kęstučiui Pūkui siūlomas Kultūros komitetas

Dėl valdančiųjų siūlomų pokyčių Seime kilo nemažai ginčų. Seime atsiradus naujai socialdemokratų darbo frakcijai nuspręsta pakeisti komitetų narių skaičius ir perskirstyti kai kuriuos juose esančius Seimo narius.

 Seime keičiama komitetų sudėtis.<br> lrytas.lt nuotr.
 Seime keičiama komitetų sudėtis.<br> lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2017, 5:55 PM

Kone daugiausiai dėmesio sulaukė dėl skandalingų pasisakymų apie partizanus kritikos sulaukusio sveikuolio Dainiaus Kepenio perkėlimas iš Sveikatos reikalų į Švietimo ir mokslo komitetą.

Parlamentarui Jurgiui Razmai sukritikavus tokį žingsnį, Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė pareiškė, kad darbas komitetuose yra ir puiki proga mokytis. Atsakyti į tokius R.Baškienės žodžius netruko konservatorius V.Juozapaitis.

Pareiškęs, kad jei komitetuose galima ne tik dirbti, bet ir mokytis, jis nori pereiti iš Kultūros į Kaimo reikalų komitetą ir paprašė klausimo svarstymo pertraukos.

Jei V.Juozapaitis iš tikro paliktų Ramūno Karbauskio vadovaujamą Kultūros komitetą, jis nebegalėtų veikti, nes pagal Seimo statutą komitetą privalo sudaryti bent 7 parlamentarai. Išėjus V.Juozapaičiui, jų Kultūros komitete liktų 6.

Todėl buvo pateiktas dalį Seimo narių šokiravęs pasiūlymas – į Kultūros komitetą perkelti Kęstutį Pūką, kurio apkaltos byla šiuo metu svarstoma Konstituciniame Teisme.

Ne ką mažiau nustebino ir tai, kad buvęs kultūros ministras, UNESCO ambasadorius Arūnas Gelūnas buvo iš Kultūros komiteto perkeltas į Švietimo ir mokslo komitetą.

Pokyčiai laukia ir Sveikatos reikalų komiteto pirmininkės Agnės Širinskienės. Ji perkeliama į Teisės ir teisėtvarkos komitetą. Tikėtina, kad ji taps šio komiteto, kuriam iki šiol vadovavo Julius Sabatauskas, pirmininke. Prie Sveikatos reikalų komiteto vairo turėtų stoti kita valstietė Asta Kubilienė.

Keitėsi skaičiai

Nutarimu „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo komitetų narių skaičiaus“ įtvirtinti šie pakeitimai: Audito komiteto narių skaičius sumažintas nuo 9 iki 7, Biudžeto ir finansų komiteto narių skaičius sumažintas nuo 13 iki 12, Kaimo reikalų komiteto – nuo 10 iki 9, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narių skaičius padidintas nuo 10 iki 11, Socialinių reikalų ir darbo komiteto – nuo 10 iki 12, Sveikatos reikalų komiteto – nuo 10 iki 11, Švietimo ir mokslo komiteto – nuo 11 iki 12, Teisės ir teisėtvarkos komiteto – nuo 9 iki 10. Užsienio reikalų komiteto narių skaičius sumažintas nuo 9 iki 8, Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto – nuo 11 iki 10.

Už tokius pokyčius numatantį nutarimą balsavo 67, prieš 3, susilaikė 44 Seimo nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.